Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η τεχνική προετοιμασία για το PSI, πώς θα γίνει η ανταλλαγή

...σχολιάστε
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) και τις επόμενες ημέρες οι κάτοχοι των ελληνικών τίτλων θα κληθούν με ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο να μετάσχουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με«Τα Νέα», τις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα ένα πρωτοφανές εγχείρημα παγκόσμιας καθώς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και με την έγκριση χιλιάδων επενδυτών θα ανταλλαγούν περισσότερα από 100 ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 206 δισ. ευρώ.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τεχνική προετοιμασία για το PSI έχει ήδη ολοκληρωθεί από την κοινοπραξία Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και Bondholder Communication Group, η οποία έχει δημιουργήσει την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (Auction Platform) για την ανταλλαγή των ομολόγων και έχει εντοπίσει τους θεματοφύλακες και τους ενδιάμεσους κάτοχους τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να τρέξει από τους διαδικτυακούς τόπους του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και της Τράπεζας της Ελλάδας την ίδια ημέρα που το Ελληνικό Δημόσιο θα απευθύνει τη δημόσια προσφορά για το PSI.

Η πλατφόρμα αυτή θα αναγράφει την ταυτότητα (International Securities Identification Number -ISIN) των ομολόγων που θα ανταλλαγούν και το ISIN των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν. Θα κάνει αναφορά στο ποσό του ομολόγου που ανταλλάσσεται και στο ποσό των μετρητών (Cash) και του χρεογράφου (Securities) που θα λάβει ως αντάλλαγμα ο επενδυτής.

Όλη η διαδικασία ανταλλαγής που θα κρατήσει για περίπου δύο εβδομάδες θα εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο και το Ελληνικό Δημόσιο θα ξέρει (ανά ομόλογο) σε ημερήσια βάση πόσοι επενδυτές αποδέχθηκαν την ανταλλαγή και που συμμετοχή είναι αυξημένη ή μειωμένη.

greece-salonika