Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τα στρατόπεδα χωρίστηκαν: ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Τουρκία, Ιταλία προετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

...σχολιάστε
Παρά τις δημόσιες διαψεύσεις, οι στρατιωτικές προετοιμασίες για επέμβαση στην φρικτή κρίση της Συρίας έχουν αθόρυβα προσχεδιαστεί στην Ουάσιγκτον,το Παρίσι, τη Ρώμη,το Λονδίνο και την Άγκυρα.


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος για την τελική απόφαση, αφού το Πεντάγωνο καταθέσει τα επιχειρησιακά του σχέδια για την προστασία των ανταρτών και των πολιορκούμενη πληθυσμών της Συρίας από τις βίαιες επιθέσεις του στρατού του Μπασάρ Άσαντ, όπως αποκάλυψε στο DEBKAfile πηγή του στην  Ουάσιγκτον.

Αυτή η  διαδικασία είναι επίσης σε εξέλιξη σε συμμαχικές πρωτεύουσες, που συμμετείχαν με τις ΗΠΑ στις επιχειρήσεις στη Λιβύη που τέλειωσε την εξουσία του  Μουαμάρ Καντάφι τον Αύγουστο του 2011.
Περιμένουν για την απόφαση του Λευκού Οίκου για να προχωρήσουν.
Στη Λιβύη,η ξένη επέμβαση ξεκίνησε ως μια πράξη για την προστασία του πληθυσμού έναντι της εξωφρενικής κυβερνητικής καταστολής.
Ήταν εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να συμβεί στην περίπτωση της Συρίας, επειδή θα  αποκλειστεί από ένα ρωσικό βέτο.

 Ως εκ τούτου, οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν στρατιωτική δράση  περιορισμένης εμβέλειας εκτός των ορίων του διεθνούς οργανισμού, ενδεχομένως, για λογαριασμό των "Φίλων της Συρίας," μιας ομάδας από 80 χώρες του κόσμου η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά στην Τύνιδα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου για να καταλήξουν στα πρακτικά βήματα που θα ακολουθήσουν για τον τερματισμό του λουτρού αίματος από το καθεστώς Άσαντ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και ανώτεροι αξιωματούχοι - Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στη διδικασία - θα είναι σίγουρα περισσότερο έτοιμοι για δράση μετά από τον τραγικό θάνατο των δύο αξιόλογων δημοσιογράφων την Τετάρτη 22 του Φλεβάρη, την 19η ημέρα του βομβαρδισμού της Χομς.

Οι προετοιμασίες για την συνάντηση γίνονται στο Foreign Office στο Λονδίνο.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών William Hague, δήλωσε: "Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουμε την ευθύνη να δράσουμε ... και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να σταματήσει η κατάπτυστη τρομοκρατία του καθεστώτος Ασαντ".

Ο Hague εύστοχα δεν τίποτα για την απομάκρυνση του κυβερνώντος της Συρίας. Ούτε διατύπωσε ρητά τις προσπάθειες που χρειάζονται να σταματήσει η εκστρατεία του τρόμου. Στρατιωτικές πηγές του  DEBKAfile σημειώνουν ότι άφησε  αυτά τα θέματα ανοικτά, διότι εκκρεμεί η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα για το εάν και πώς οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν  έως ότου το Πεντάγωνο καταθέσει τα επιχειρησιακά του σχέδια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιμένει επίσης την έκθεσή της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για τη διάθεση στη διάσκεψη της Τύνιδας.

Θέλει να μάθει ιδίως αν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτο, το Κατάρ και h Ηνωμένα Αραβική Δημοκρατία θα υποστηρίξει τις δυτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των  ΗΠΑ στην επέμβαση τους στη Συρία, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

Η ανταποκρίτρια των Sunday Times Marie Colvin και ο φωτογράφος/εικονολήπτης Remi Ochik της γαλλική Figaro πέθαναν την Τετάρτη στο βομβαρδισμό ενός οχυρωμένου κτίριο που στέγαζε δυτικούς δημοσιογράφους, και ήταν υπό την προστασία των σύριων ανταρτών.
Τρεις άλλοι δυτικοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Δυτικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν την Πέμπτη ότι αυτό το μυστικό δυτικό κέντρο Τύπου αναφέρθηκε από τους αντάρτες ως "άκρως απόρρητο".
Το κτίριο σχεδόν κατέρρευσε από ένα άμεσο χτύπημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συριακές δυνάμεις το εντόπισαν με την βοήθεια προηγμένων ηλεκτρονικών μέτρων.

Μια άλλη δυτική πηγή σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις θηριωδίες στη Χομς  από αυτό το κρησφύγετο, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα κανάλια επικοινωνίας, προστατευμένα με αντι-παρεμβολές και αντι-συσκευές εντοπισμού.
Οι Σύροι πρέπει να έχουν ζητήσει από ρωσικούς δορυφόρους ή προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν να το εντοπίσουν.

Οι αρχές στη Δαμασκό αποφάσισαν να θεωρήσουν το κρησφύγετο του Τύπο ως το πρώτο βήμα για την απροκάλυπτη επέμβαση των Δυτικών στη συριακή διένεξη.
Κατά συνέπεια, το κατάστεψαν ολοσχερώς, μαζί με τους ανθρώπους που ήταν μέσα.

debka Απόδοση η ψείρα