Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δυστυχώς ο πόλεμος στο Ιράν μοιάζει αναπόδραστος-Η τελευταία συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου τη Δευτέρα, πριν την έναρξη της επίθεσης

...σχολιάστε
Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συνεδριάσουν τη Δευτέρα, δεν  θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ για τη σχεδίαση του πολέμου κατά του Ιράν.
 Αξιωματούχοι του Πενταγώνου λένε ότι οι τροχοί του πολέμου έχουν ήδη μπει σε κίνηση.


Μετά την ομιλία του ενώπιον της Αμερικανικής Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Θεμάτων (AIPAC) αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δίδυμο θα διαπραγματευτεί το πότε, το τι και το πως μιας κοινής επίθεσης εναντίον του Ιράν.

Είναι ένα θέμα που συζητείται εδώ και μήνες, καθώς οι φήμες συνεχίζουν να αφθονούν για μια υποτιθέμενη πυρηνική κεφαλή που αναπτύσσεται σε μια μυστική μονάδα του Ιράν.

 Με αυτή τη συνάντηση να σηματοδοτεί ίσως την τελευταία φορά που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν πριν από την τελική και σχεδόν βέβαιη επίθεση, αξιωματούχοι εντός των τειχών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δηλώνουν ότι τα σχέδια για τη μάχη έχουν ήδη τεθεί σε κίνηση.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, πηγές του Πενταγώνου αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι αξιωματούχοι  τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ιερουσαλήμ έχουν αρχίσει ήδη τις συζητήσεις για το πώς οι χώρες θα συνεργαστούν για να επιτεθούν στο Ιράν.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στο ισραηλινό Debka  ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Εχούντ Μπάρακ, συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας για να συζητήσουν τη δυναμική μεταξύ των στρατών των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ δίσταζαν να εγκρίνουν επισήμως μια επίθεση στο Ιράν, αν και έχουν προσφέρει την υποστήριξή τους στο Ισραήλ σε όλη τη διαδικασία.
 Παρά τη μακρόχρονη φιλία μεταξύ των δύο, το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες καταδίκασε την Αμερική για το δισταγμό της, με τον Νετανιάχου να φέρεται να αποκάλεσε έναν κορυφαίο αμερικανό στρατηγό "υπηρέτη του Ιράν" την περασμένη εβδομάδα.
Πιστεύεται ότι πλέον ο Μπαράκ και ο Πανέτα  έχουν ενορχηστρώσει τα σχέδια που θα βάλουν τα δύο έθνη επίσημα σε συνεργασία για να επιτεθούν στο Ιράν.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου που μίλησαν στο Debka, τα δύο έθνη εξετάζουν επί του παρόντος τις στρατιωτικές επιλογές, που θα αρχίσουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
Τα σχέδια αυτά, αναφέρουν, θα καλέσουν τις ΗΠΑ "για την παροχή ανεφοδιασμού των αεροπλάνων του Ισραήλ και περιλαμβάνουν επιθέσεις στους πυλώνες του θεοκρατικού καθεστώτος", που όπως προσθέτουν αποτελούνται από "Το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς και την ελίτ Δύναμης Qods, ιρανικές στρατιωτικές βάσεις και το Υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας".

Με τον Ομπάμα να προετοιμάζεται να πάει στο συνέδριο του AIPAC αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν ήδη συζητήσεις ότι ο κυβερνήτης των ΗΠΑ σκέφτεται να υποκύψει στις πιέσεις του Ισραήλ και να ευθυγραμμιστεί στην επίθεση κατά του Ιράν, φοβούμενος τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει την ημέρα των εκλογών.

Ο Ομπάμα δίσταζε να αναλάβει το βάρος ενός πολέμου μέχρι σήμερα - και προς μεγάλη λύπη του Ισραήλ -, αλλά η συνάντηση αυτής της εβδομάδας ανάμεσα στον Μπαράκ και τον Πανέτα δείχνουν ότι ο Ομπάμα θα "σπάσει" σύντομα.

Ενώ το ιρανικό ζήτημα  αναμφίβολα θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Νετανιάχου, οι δύο τους θα έχουν πλέον χρόνο εκ των προτέρων για να σκεφτούν πάνω στις λεπτομέρειες που τους έχουν γνωστοποιήσει οι επικεφαλείς της 'Αμυνας.

Επίσης την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Oίκου Jay Carney δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Νομίζω ότι είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό - ότι οποιαδήποτε (ισραηλινή),στρατιωτική δράση στην περιοχή αυτή απειλεί με μεγαλύτερη αστάθεια την περιοχή, επειδή το Ιράν συνορεύει τόσο με το Αφγανιστάν όσο και με το Ιράκ - έχουμε πολιτικό προσωπικό στο Ιράκ, έχουμε στρατιωτικό προσωπικό καθώς και αμάχους στο Αφγανιστάν ", ενώ παράλληλα επέμενε ότι η Αμερική για την ώρα," Θα επιδιώξει τη διπλωματική οδό που έχουμε πάρει, σε συνδυασμό με τις πολύ επιθετικές κυρώσεις".

Μιλώντας την ίδια ημέρα στο RT ο συνταγματάρχης ΕΑ Lawrence Wilkerson προειδοποίησε ότι "οι κυρώσεις όπως και η διπλωματία δεν θα λειτουργήσουν".

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο The Atlantic, ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα  προσθέτει ότι ποτέ δεν απέκλεισε τον πόλεμο στο Ιράν.

"Σε περίπτωση που αποτύχουν οι κυρώσεις, οι ΗΠΑ  είναι έτοιμες να απαντήσουν με επίθεση".

"Νομίζω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι, ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εγώ δεν μπλοφάρω", αποκαλύπτει ο Ομπάμα στην τελευταία του ομιλία.
"Επίσης δεν κάνω, ως θέμα χρηστής πολιτικής, διαφήμιση για το ποιές ακριβώς  είναι οι προθέσεις μας.  Αλλά (και οι δύο)  κυβερνήσεις αναγνωρίζουν ότι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι απαράδεκτο για το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα, εννοούνε αυτό που λένε! "

rt απόδοση η ψείρα