Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα πάνε σε πόλεμο αυτή την εβδομάδα;

...σχολιάστε
Φαίνεται ότι η ηγεσία του Ισραήλ θεωρεί ότι τα στρατηγικά, στρατιωτικά, διπλωματικά και πολιτικά «παράθυρα ευκαιρίας» για να κάνει πόλεμο εναντίον του Ιράν κλείνουν γρήγορα.

Οι ηγέτες του Ισραήλ και των ΗΠΑ φαίνονται ενωμένοι στο στρατηγικό στόχο τους να καταστρέψουν το Ιράν - όπως ήταν για την καταστροφή του Ιράκ, της Λιβύης και του Αφγανιστάν - αλλά βρίσκονται επίσης σε διαμάχη ως προς το ποιά τακτική να ακολουθήσουν.


Οι ΗΠΑ προτιμούν περισσότερο τις οικονομικές και διπλωματικές πιέσεις, σε συνδυασμό με τη συνέχιση των μυστικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Συρίας μέχρι να καταρρέσει η κυβέρνηση Άσαντ και στη συνέχεια, να αντιμετωπίσουν το Ιράν.
Το Ισραήλ τάσσεται υπέρ της μονομερούς ολομέτωπης στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν τώρα.

Ούτως ή άλλως, αυτή η εβδομάδα μπορεί να σηματοδοτήσει τις τελευταίες ημέρες των πολύ εντατικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Shimon Peres και ο ακροδεξιός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman ήταν στην Ουάσιγκτον ασκώντας πιέσεις στις αρχές των ΗΠΑ, καλώντας για άμεση στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Barack Obama καλωσόρισε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καλύπτουν πάντα το Ισραήλ" και ότι, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", πρόσθεσε ότι, "εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα παράθυρο που επιτρέπει μια διπλωματική επίλυση αυτού του ζητήματος".
Ακόμα η ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι υψηλή.

Όταν ο στρατηγός των ΗΠΑ Martin Dempsey απηύθυνε έκκληση για μετριοπάθεια κατά του Ιράν, καταγγέλθηκε από τον κ. Νετανιάχου ότι είναι "ένας υπηρέτης του Ιράν".
Ό, τι κι αν τελικά είναι να συμβεί, θα πρέπει να συμβεί σύντομα, διότι το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζουν πολύ καλά ότι σαν το παροιμιώδες αγόρι που φώναζε "Λύκος!" μέχρι που κανείς δεν τον πίστευε πια, απλά δεν μπορούν να συνεχίζούν να φωνάζουν "Θα χτυπήσουμε το Ιράν για τα πυρηνικά του! "και στη συνέχεια να μην κάνουν τίποτα.

Οι συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντικές.
Υπήρξε η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα για πολλοστή φορά στο φιλο-ισραηλινό λόμπι AIPAC - (την Αμερικανο- Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) - μια οργάνωση που ασκεί τεράστια πολιτική, οικονομική, χρηματοδοτική, στρατιωτική επιρροή και επιρροή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Ασκεί επιρροή σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές φαίνεται ότι το  AIPAC και το περίπλοκο δίκτυο των φιλο-σιωνιστικών οργανισμών που είναι μέρος του, κυβερνά κυριολεκτικά τη χώρα.

Το AIPAC είναι το δίκτυο - κλειδί μέσα από το οποίο μεταφέρονται οι ισραηλινοί στόχοι και τα συμφέροντα τους και  επιβάλλονται σην κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Κογκρέσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και το κάνουν αυτό με σαφήνεια.
Όποιος τολμά να επικρίνει το AIPAC αμέσως κατακεραυνώνεται και χαρακτηρίζεται ως "αντισημίτης", το οποίο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε πολιτικό, διπλωμάτη, αξιωματικό του στρατού, ακαδημαϊκό ή δημοσιογράφο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική.

Μεταξύ αυτών που χτυπήθηκαν από ισραηλινούς κεραυνούς, είναι ο πρώην πρόεδρος Jimmy Carter, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski και οι ακαδημαϊκοί  Stephen Walt, του Kennedy School στο Πανεπιστήμιο του Harvard και ο John Mearsheimer του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Ο πρώην πρόεδρος Carter έγραψε ένα βιβλίο το 2006 που ονομάζεται "Παλαιστίνη: Ειρήνη όχι Απαρτχάιντ" στο οποίο τόνιζε τις προφανείς ομοιότητες της ωμής φυλετικής αδικίας που υπάρχει μεταξύ της σημερινής εθνοκάθαρσης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής στο παρελθόν. Αυτό τον έβαλε στην γραμμή του πυρός του AIPAC.

Το 2007 οι καθηγητές Walt και Mearsheimer δημοσίευσαν ένα βιβλίο: "Το λόμπι του Ισραήλ και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ", με επίκεντρο την υπερβολική ισχύ και επιρροή που τα ισραηλινά λόμπι σαν το AIPAC έχουν στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Το βιβλίο αυτό τους χάρισε το μερίδιό τους στην ισραηλινή οργή.

Οι συγγραφείς περιγράφουν το λόμπι ως "έναν πυρήνα που αποτελείται από οργανώσεις των οποίων ο δεδηλωμένος στόχος είναι να ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του αμερικανικού κοινού για την παροχή υλικής βοήθειας προς το Ισραήλ και να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές πολιτικές του, καθώς επίσης και να ασκήσουν επιρροή σε ατόμα για τους οποίους οι στόχοι αυτοί είναι επίσης ύψιστη προτεραιότητα ", προσθέτοντας ότι η "χαλαρή συμμαχία που κάνει το λόμπι έχει σημαντική επιρροή πάνω στην εκτελεστική εξουσία ".
Το AIPAC, λένε, έχει βάλει σε "ασφυκτικό κλοιό το Κογκρέσο των ΗΠΑ" λόγω της "ικανότητα να ανταμείβει τους νομοθέτες και τους υποψηφίους του Κογκρέσου που υποστηρίζουν την ημερήσια διάταξή του, και να τιμωρεί αυτούς που το αμφισβητούν."

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο σιωνισμός είναι βασικά μια πολιτική ιδεολογία, οι συγγραφείς εξηγούν ότι αν και "το μεγαλύτερο μέρος του λόμπι αποτελείται από Αμερικανούς εβραϊκής υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί Εβραίοι που δεν αποτελούν μέρος του λόμπι ... το οποίο περιλαμβάνει επίσης πολλούς χριστιανούς σιωνιστές".
Ο Walt και Mearsheimer εξήγησαν ότι "Κανένα άλλο λόμπι δεν κατάφερε να εκτρέψει την Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ τόσο πολύ από αυτό που το αμερικανικό εθνικό συμφέρον θα πρότεινε, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να πείσει τους Αμερικανούς ότι τα αμερικανικά και ισραηλινά συμφέροντα ταυτίζονται κατ 'ουσίαν ... Αυτό που κάνει το ισραηλινό λόμπι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ".

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν το λόμπι πετυχαίνει στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, στη συνέχεια "οι εχθροί του Ισραήλ αποδυναμώνονται ή ανατρέπονται, το Ισραήλ δρα ελεύθερο εναντίον των Παλαιστινίων, και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τις περισσότερες μάχες, έχουν τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, και τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση".

Σήμερα, σε ό,τι φαίνεται να είναι οι τελικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ πριν από τον πόλεμο, ο κ. Netanyahu τόνισε ότι "το Ισραήλ πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, από μόνο του, εναντίον οποιασδήποτε απειλής". Και μετά ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα  για την επιβεβαίωση που έδωσε σε ομιλία του ενώπιον του AIPAC, ότι "το Ισραήλ έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να παίρνει τις δικές του αποφάσεις."
Σύμφωνα με τους New York Times της Δευτέρας, ισραηλινοί αξιωματούχοι δίνουν την ερμηνεία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν μια πρόωρη επίθεση του Ισραήλ.

Αυτό σημαίνει πόλεμος; Ας ελπίσουμε όχι, αλλά σίγουρα πολλά σκοτεινά και βαριά σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί στον ορίζοντα.

Μπορεί να είναι απλώς μια σύμπτωση, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση, τα τελευταία χρόνια οι βασικοί εχθροί του Ισραήλ έχουν καταστραφεί από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με την εβραϊκή γιορτή του Πουρίμ που πέφτει κάθε χρόνο στις 14 του Εβραϊκού μήνα Adar.
Με βάση το Βιβλίο της Εσθήρ της Παλαιάς Διαθήκης, το Πουρίμ γιορτάζει τη σφαγή των 75.000 εχθρών των Εβραίων σε όλη την περσική αυτοκρατορία!(Εκεί που βρίσκεται το σύγχρονο Ιράν!)

Το Πουρίμ πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία κάθε χρόνο στο Δυτικό ημερολόγιο: το 1991 έπεσε την 1η Μαρτίου (στην πραγματικότητα άρχισε κατά το ηλιοβασίλεμα στις 28 Φεβρουαρίου), η οποία ήταν η ακριβής ημέρα που η  διοίκηση Μπους Ι ανακύρηξε νίκη στο Ιράκ.
Το 2003, το Πουρίμ έπεσε στις 19 Μαρτίου, η οποία είναι η μέρα που ο Μπους II εισέβαλε στο Ιράκ.
Πέρυσι έπεσε και πάλι στις 19 Μαρτίου, μέρα που σηματοδοτεί την πρώτη μαζική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
Φέτος το Πουρίμ  πέφτει στις 8 Μαρτίου.
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα πάνε σε πόλεμο αυτή την εβδομάδα;

rt απόδοση η ψείρα