Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία Λ. Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών

...σχολιάστε
Συμφωνία Παπαδήμου-Σαμαρά για το θέμα των 300 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τη διαπραγμάτευση, κάτω από την πίεση του Eurogroup και την απειλή ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία το βράδυ στις Βρυξέλλες.


Πριν από λίγο υπήρχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τις αποφάσεις να λαμβάνονται εντός 15 ημερών. Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η προθεσμία των 15 ημερών είναι ακριβώς για να περικοπούν οι δαπάνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σχετικό νόμο και όχι και για να κλείσει η συμφωνία όπως από το πρωί συζητείται.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να απείλησε και με παραίτηση αν ως την ώρα συνεδρίασης του Eurogroup δεν έχει εξευρεθεί λύση. Σε λίγο θα υπάρξει σχετική κυβερνητική ανακοίνωση.

Αυτήν τη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ζητούν κι υπογραφές;

Κι ενώ το θέμα των επικουρικών οδηγείται σε λύση φαίνεται πως υπάρχει νέα εμπλοκή με τις πολιτικές εγγυήσεις, καθώς οι εταίροι ζητούν υπογραφές.

real.gr