Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στρατεύματα από τη Βρετανία και το Κατάρ ήδη πολεμούν στη Συρία;

...σχολιάστε
Στρατεύματα από τη Βρετανία και το Κατάρ παραδίδουν πυρομαχικά και βοηθούν τους αντάρτες στις αιματηρές μάχες στην πόλη Χομς, σύμφωνα με μια ισραηλινή ιστοσελίδα γνωστή για τις διασυνδέσεις της με πηγές πληροφοριών.

Τέσσερα επιχειρησιακά κέντρα έχουν στηθεί στην πόλη, με τα στρατεύματα  εδάφους να ανοίγουν το δρόμο για μια μυστική τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία.


Η ιστοσελίδα debkafile είπε ότι η παρουσία των στρατευμάτων από Βρετανία και το Κατάρ στην πόλη Homs κυριάρχησε την Τρίτη στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης Άσαντ και του επικεφαλή της Εξωτερικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας Mikhail Fradkov.

Το Κατάρ δεν κρύβει την υποστήριξη του στην αντιπολίτευση της Συρίας με μετρητά, όπλα και πολιτική στήριξη.
 Ο Σεΐχης Hamad bin Khalifa Al Thani, δήλωσε στα μέσα Ιανουαρίου ότι είναι έτοιμος να στείλει στρατεύματα στη Συρία για να σταματήσει τη βία.

 Η Βρετανία επιμένει ότι δεν σχεδιάζει καμία στρατιωτική δράση εναντίον του καθεστώτος Assad.

 Το σενάριο που φωτογραφίζεται στην έκθεση μοιάζει πολύ με την κατάρρευση και την επικράτηση της αναρχίας στη Λιβύη.
Το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1973 απαγόρευσε την παρέμβασή οποιασδήποτε χερσαίας δύναμης στη Λιβύη, δημιουργώντας παράλληλα ένα πρόσχημα για το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι.

Ωστόσο το Κατάρ, η Βρετανία και η Γαλλία όπως αργότερα επιβεβαιώθηκε, είχαν στείλει στρατεύματα για να βοηθήσουν τις μονάδες των ανταρτών της Λιβύης.

Οι μυστικές ρήψεις γαλλικών όπλων ανακαλύφθηκαν όταν έπεσαν σε λάθος χέρια. Υπήρξαν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι δυτικές ειδικές δυνάμεις έκαναν αεροπορικές επιδρομές από θέσεις πρώτης γραμμής.

 Το Πεντάγωνο και οι σύμμαχοί του έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς στη Συρία, με σκοπό να παραδώσουν προμήθειες και ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Συρίας.
Ωστόσο, οι επικριτές τους έχουν αμφιβολίες σχετικά με το σχέδιο, παρομοιάζοντας το με τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη η οποία προηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

 Σχολιάζοντας την πρόταση των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου», η δημοσιογράφος Carla Stea είπε στο RT ότι "το άνοιγμα ενός τέτοιου διαδρόμου θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς."

Το παράδειγμα της Λιβύης αναφέρθηκε από τη Ρωσία και την Κίνα, όταν απέρριψαν το σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία το περασμένο Σάββατο.

Η Βρετανία,η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που υποστήριξαν το ψήφισμα επιτέθηκαν στη Μόσχα και το Πεκίνο, κατηγορώντας τους ότι υποστηρίζουν ένα καθεστώς που έχει «τα χέρια του βαμμένα με αίμα».

 Ο Rizk Αλί, ένας ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, μιλώντας ζωντανά στην RT από τη Βηρυτό, χαρακτήρισε την παρέμβαση του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένδειξη του "πόσο απελπισμένες είναι οι δυνάμεις ενάντια στον Assad".
"Μετά από το ρωσικό βέτο αντιμετώπισαν ένα σοβαρό πλήγμα στην ατζέντα τους, τώρα βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, και πιθανότατα, δεν θα τους σταματήσει τίποτα στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν και πάλι την ορμή τους", δήλωσε ο Rizk.

Συνέδεσε την άρνηση θυλάκων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης να διαπραγματευτούν εκτός αν ο Άσαντ φύγει από την εξουσία, με την πολιτική ατζέντα των Δυτικών του να αφαιρεθεί ένα πολιτικό εμπόδιο για τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

"Τη Δύση δεν την ενδιαφέρουν οι διαπραγματεύσεις, είναι η ανατροπή του καθεστώτος που την ενδιαφέρει, καθεστώς το οποίο αποτελεί μέρος ενός συνόλου καθεστώτων που οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να ξεφορτωθούν".
"Η πολιτική μου αντίρρηση είναι ότι εάν πιέσουμε πολύ τον Assad, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή απειλή από την παρουσία του Ιράν και της Χεζμπολάχ, δύο από τους πιο ένθερμους εχθρούς του Ισραήλ."

rt Απόδοση από την ψείρα