Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απειλεί να παραιτηθεί στις 7 το απόγευμα ο Παπαδήμος

...σχολιάστε
Δραματικές προβλέπονται οι εξελίξεις μέσα στη σημερινή ημέρα καθώς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση αν έως τις 7 το απόγευμα δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση την οποία θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι σαφέστατα και εξόχως ανησυχητικά. Αν σήμερα δεν έχει κατατεθεί η ελληνική πρόταση που θα αποδέχεται τα όσα ζητά η Τρόικα, τότε το όλο θέμα δεν θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και θα παραπεμφθεί στο μέλλον.


Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία του PSI θα μείνει στον αέρα, ενώ υπάρχει η δεσμευτική ημερομηνία της Δευτέρας 13ης Φεβρουαρίου κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλει τις προτάσεις της προς τους ομολογιούχους για να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής των μετοχών, άρα και το κούρεμα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Παπαδήμος αναζητεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για να του επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης που μπορεί να μας οδηγήσει στην άτακτη χρεοκοπία.

Με την εξέλιξη αυτή καθίσταται δώρο άδωρο η προθεσμία των 15 ημερών που έδωσε τα ξημερώματα η Τρόικα στην ελληνική πλευρά προκειμένου να βρει πρόταση ισόποση των 300 εκατομμυρίων ευρώ για να αντικαταστήσει τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

iefimerida