Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τι θα κάνει τελικά ο τραπεζίτης;

...σχολιάστε
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής της στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Η Ελλάδα, η οποία έχει επανειλημμένα αποτύχει να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους οι οποίοι καθορίζονται από τους διεθνείς δανειστές της, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση ενός δεύτερου πακέτου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ (172 δισεκατομμύρια δολάρια).


Με πολλούς Έλληνες να κατηγορούν τους Γερμανούς για το φάρμακο λιτότητας που τους έχει αναγκάσει να καταπιούν, οι αξιωματούχοι στην Αθήνα, απέρριψαν την ιδέα να απεμπολήσουν τον έλεγχο του προϋπολογισμού, χαρακτηρίζοντας το θέμα εκτός συζήτησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε την Κυριακή ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ικανή να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

"Όποιος βάζει ένα έθνος μπροστά στο δίλημμα της οικονομικής βοήθειας ή της εθνικής αξιοπρέπειας, αγνοεί κάποια σημαντικά ιστορικά μαθήματα", είπε σε μια δήλωση του πριν απί το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.
Αυτή η απαίτηση είναι μόνο η αρχή:

Μια κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο δήλωσε ότι η πρόταση της Γερμανίας είχε ως στόχο όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ  που λαμβάνουν βοήθεια και δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Οπότε ναι, ό,τι και να λένε, είναι αλήθεια, η απαίτηση της Γερμανίας είναι απολύτως σοβαρή. Η μπάλα είναι τώρα στην ελληνική περιοχή: Πόσο μακριά θα το τραβήξει ο τεχνοκράτης στο να πουλήσει το λαό του σε αντάλλαγμα μερικά χαμόγελα τραπεζιτών;


Απόσπασμα από το zerohedge