Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι το Stratfor κατασκοπεύει το κίνημα Occupy Wall Street

...σχολιάστε
Οι Anonymous υποσχέθηκαν ότι μετά από το hacking στην εταιρεία πληροφοριών Stratfor, η οποία από κάποιους αποκαλείται και "σκιώδης CIA", θα αποδείξουν ότι είναι κάτι περισσότερο από μια εταιρεία συμβούλων!
Τώρα φαίνεται ότι το  Stratfor συνεργάστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, στην προσπάθεια τους να καταπνιγεί το κίνημα OWS.


Ωστόσο, σε ορισμένα από τα τελευταία κομμάτια της αλληλογραφίας που ήρθαν στη δημοσιότητα, οι υποψίες που πολλοί ήδη είχαν για το ρόλο που διαδραμματίζει το Stratfor στην επιβολή του νόμου και στη διείσδυση στο κινημα Occupy Wall Street, επιβεβαιώθηκαν.
Σε μια ανταλλαγή email μεταξύ στελεχών του Stratfor που έχουν δημοσιοποιηθεί από χάκερ που ασχολούνται με την υπόθεση, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης  μεταφέρουν ο ένας στον άλλο λεπτομερείς πληροφορίες που έχουν προμηθευτεί από τις αρχές καταστολής του Τέξας, μετά από έρευνα τους σε μια συνάντηση του Occupy Austin.

Στα email, οι εργαζόμενοι του Strafor συζητάνε τις πληροφορίες για το κίνημα Occupy που τους παρέχονται από ένα "πράκτορα DPS του Τέξας" ή έναν αξιωματικό που ανήκει στις τάξεις της Lone Star του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας. Η DPS είναι μια κρατική υπηρεσία επιβολής του νόμου που ερευνά ύποπτες δραστηριότητες και καταστάσεις ύποπτες για τρομοκρατία, στο Τέξας. Το ερώτημα γιατί μια κρατική εταιρία επιβολής του νόμου επικοινωνεί μεσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια ιδιωτική εταιρεία,είναι ανοιχτό σε ερμηνείες, αλλά σίγουρα δείχνει ότι η προσπάθεια να κατανοήσει και ίσως να υπονομεύσει την τοπική OWS ήταν κάτι περισσότερο από μια ασήμαντη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα τεκμήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την αλληλογραφία από τα τέλη του 2011, οι εργαζόμενοι στο Stratfor συζητούν τόσο το κίνημα Occupy Austin, όσο και το Deep Green Resistance ή DGR. Αν και το DGR δεν συνδέεται άμεσα με το Occupy Wall Street, είναι, σε ένα βαθμό, μια παρόμοια κίνηση που ενθαρρύνει τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό.
Σε ένα δελτίο τύπου το DGR επιτίθεται και στις αρχές του Τέξας και στο Stratfor για το ρόλο τους που πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Η Rachel Meeropol,δικηγόρος στο Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα, προσθέτει ότι είναι εξοργισμένη για το πώς το Stratfor και το DPS ήταν σε συνενόηση για τη διείσδυση στο Occupy Austin.
"Η ανταλλαγή πληροφοριών για τη δράση τοπικών ακτιβιστών με ιδιωτικές επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο", γράφει η Meeropol στη δήλωση της την Πέμπτη.
"Οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις επιτήρησης και διείσδυσης στις ομάδες των ακτιβιστών είναι ιδιαίτερα προκλητικές καθώς και πάλι βλέπουμε τέτοιες εταιρείες να λειτουργούν σαν να είναι υπεράνω του νόμου και να μην είναι υπόλογοι σε κανέναν".
Στα e-mail, επιτελικά στελέχη του Stratfor συζητούσαν για το πώς ένας από τους δικούς τους άνδρες πήγε μυστικός στη γενική συνέλευση του Occupy Austin και προσπάθησε να αποκτήσει εικόνα για το πώς η ομάδα λειτουργεί.
Ο Scott Stewart, υπάλληλος του Stratfor,  γράφει ότι η κίνηση θεωρείται από κάποιους ότι είναι "μια τρομερή απειλή για τις επιχειρήσεις" αλλά προσθέτει, "στην πραγματικότητα, λόγω της ιστορίας των αναρχικών, των δικαιωμάτων των ζώων, των διαδηλωτών κατά του πολέμου και τους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης, οι επιχειρήσεις είναι καλά προετοιμασμένες για μια τέτοια κίνηση".
Καθώς το κίνημα Occupy συνεχίζει να αναπτύσσεται για περισσότερο από τρεις μήνες μετά  από τις δηλώσεις του Stewart στους συναδέλφους του, είναι σαφές ότι έχει κάνει λάθος.

Σε ένα ξεχωριστό email που στάλθηκε ένα μήνα αργότερα, τον Νοέμβριο, ο Korena Zucha, υπάλληλος και αυτός στο Stratfor γράφει ότι ένας αντιπρόσωπος του Τέξας DPS έχει μοιραστεί μαζί τους πληροφορίες και για τα δύο κινήματα σύμφωνα με τις οποίες το Deep Green συνδέεται με το Occupy Austin. Το DGR χαρακτηρίζει αυτές τις πληροφορίες ως εικασία. Εκπρόσωποι του DGR πιστεύουν ότι η αλληλογραφία δείχνει ότι η παρακολούθηση και των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

Ο Marc Lanthemann από το Stratfor ο οποίος υπογράφει τα email του ως "επιτηρητής",  γράφει ότι ο συντονισμός μεταξύ των κινημάτων DGR και  Occupy θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Ο Lanthemann γράφει σε ένα email του πως νομίζει ότι το Deep Green είναι μια "οικολογική τρομοκρατική ομάδα που έχει εστιάσει στη δημιουργία μιας κατάστασης στην οποία η βίαιη αντιπαράθεση θα είναι το τελικό αποτέλεσμα."
"Δεν χρειάζεται να είσαι πράκτορας για να δεις τα γεγονότα σωστά. Οι ισχυρισμοί είναι απλά εσφαλμένοι", απαντά το DGR.

πληροφορίες από rt