Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πρόβλεψη για επικείμενο, άμεσο σεισμό στη Βόρεια Αμερική

...σχολιάστε
Ένα άρθρο από τον Simon Winchester του Newsweek, που πρόβλεψε ένα σεισμό στην Καλιφόρνια το 2011, έγινε το επίκεντρο πολλών συζητήσεων.

Το άρθρο ισχυρίστηκε ότι οι σεισμοί ακολουθούν ο ένας τον άλλο με ένα συγκεκριμμένο μοτίβο.
 Ως εκ τούτου, ένας σεισμός που έχει γίνει στη μία πλευρά του κόσμου μπορεί να προκαλέσει άλλο ένα σεισμό, από την άλλη πλευρά, προσθέτοντας πίεση στα ρήγματα κατά μήκος των τεκτονικών πλακών.


Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα:
Στις 27 Φεβρουαρίου 2010 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 8,8 στη Χιλή.
 Εκείνη την εποχή, αυτός ήταν ο έκτος μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ στην κλίμακα Ρίχτερ.
Το επακόλουθο τσουνάμι είχε κύματα που έφταναν τα 10 πόδια ύψος.
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 έγινε ένας σεισμός μεγέθους 6,3 στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό έχει ονομαστεί ως μετασεισμός (aftershock) από ορισμένους ειδικούς, του σεισμού μεγέθους 7,1 από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Στις 11 Μαρτίου συνέβη ένας "αποκαλυπτικός" σεισμός μεγέθους 9,0, που έπληξε την Ιαπωνία με αποτέλεσμα το τσουνάμι να γίνει αισθητό στη μισή υδρόγειο.

ο Jim Berkland που ασχολείται με την πρόβλεψη σεισμών, προειδοποίησε το περασμένο έτος για ένα σεισμικό παράθυρο  «υψηλού κινδύνου» και την πιθανότητα ένας τεράστιος σεισμός  να χτυπήσει κάπου στη Βόρεια Αμερική μεταξύ των ημερομηνιών 19 και 26 Μαρτίου.


όπως είπε:
"... οι "παραδοσιακοί" επιστήμονες γενικά προσπαθούν να απομυθοποιήσουν διάφορες πτυχές των σεισμικών μου προβλέψεων ή να με γελοιοποιήσουν προσωπικά, με επίθετα όπως εκκεντρικός ή κλόουν.
Η απάντησή μου στην ερώτηση είναι τα ίδια τα αρχεία τους στην πρόβλεψη σεισμού, και να επισημάνω ότι η κύρια δράση ενός ρεύματος  δεν είναι κοντά στο κέντρο, αλλά πιο κοντά στην άκρη του. Κοντά στο περιθώριο, με διασταυρούμενες δίνες και ρεύματα, η διάβρωση και η απόθεση είναι πιο αποτελεσματικές, μερικές φορές οδηγεί σε αλλαγές στην πορεία του ρέματος. Η συμμόρφωση δεν θα οδηγήσει την εφεύρεση.
Η επιστημονική πρόοδος δεν επιτυγχάνεται με την πλειοψηφία. Μετά το προσκύνημα μου στην Γκίζας [Αίγυπτος] με τον John Anthony West, ανακάλυψα το νόημα της ζωής: να επιδιώξουμε το σκοπό σας και να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Οτιδήποτε λιγότερο είναι χάσιμο της ύπαρξης. Είμαι τυχερός που έχω διαπιστώσει ότι ο σκοπός μου είναι να αποκωδικοποιήσω τους σεισμούς για το κοινό, έτσι ώστε η ουσιαστική προετοιμασία να πάρει τη θέση της μοιρολατρικής στάσης που συχνά αποδεικνύεται θανατηφόρα.
Οι  ειδικοί της Υψηλής Επιστήμης δήλωσαν ότι η πρόβλεψη του σεισμού είναι σήμερα επιστημονική άποψη. Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσω στους ειδικούς και θα συνεχίσω να κάνω το αδύνατο με μέσο όρο πρόβλεψης μεγαλύτερο από το 75%, το οποία είναι περισσότερο από 300% υψηλότερο από την πιθανότητα σύμπτωσης... "

Αλλά ακόμη και αν η πληροφορία αυτή δεν αποδειχθεί αληθής, κάποιοι είπαν ότι είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα η "μαθηματική πρόβλεψη" του Berkland να αποδειχτεί σωστή.
Μερικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η τρέχουσα ηλιακή δραστηριότητα έχει αυξηθεί και οι εκτοξεύσεις μάζας επηρεάζουν την μαγνητόσφαιρα μας και την έχουν συμπιέσει πάρα πολύ.

Η επιστήμονας της NASA, Kelly Brunt ειδικός στην κρυόσφαιρα, και οι συνεργάτες της στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard για πρώτη φορά αποκάλυψαν τις παρατηρήσεις τους από τον σεισμό στην Ιαπωνία το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Journal of Glaciology τον Αύγουστο του  2011, τα οποία αποκαλύπτουν σύνδεση του τσουνάμι του σεισμού με το σπάσιμο των  παγόβουνων ένα ημισφαίριο μακρυά.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι Μεγασεισμοί και οι Υπερεκρήξεις ηφαιστείων είναι σε άνοδο
Άλλοι ότι υπάρχει ένας  παράξενος συσχετισμός μεταξύ HAARP και σεισμών  και ότι οι πρόσφατοι σεισμοί που συνέβησαν διαδοχικά κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και περιοχών που σχετίζονται με αυτό, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από το HAARP

 πληροφορίες από coupmedia, η ψείρα