Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Συρία: Εμποδίζουν τον Ερυθρό Σταυρό να περάσει-Αγριότητες και ανταλλαγή πυρών με θύματα αμάχους

...σχολιάστε
Μια αποστολή του Ερυθρού Σταυρού  στην κακοποιημένη πόλη Homs εμποδίστηκε να φτάσει στην περιοχή Baba Amr της Συρίας από κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε την καθυστέρηση ως «απαράδεκτη», λέγοντας ότι ελπίζει πως η αυτοκινητοπομπή θα εισέλθει στην περιοχή "στο πολύ εγγύς μέλλον."

Τα επτά φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες και γάλα για τα παιδιά,επρόκειτο να εισέλθουν στην πόλη μετά την υποχώρηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μια χαοτική κατάσταση στην Baba Amr, όπου οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά. Δεν υπάρχει νερό, τροφή ή ηλεκτρική ενέργεια και τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.


Η Ekaterina Kretova, η οποία συνόδευσε την Ερυθρά Ημισέληνο στην πόλη Homs, λέει ότι είδε σκηνές σφαγής στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη:
"Είδα με τα μάτια μου το φόνο, την αιματοχυσία και τα πτώματα στους δρόμους. Πολλοί από τους ανθρώπους στην πόλη Homs δεν έχουν συνταχθεί με την κυβέρνηση ή τους αντάρτες -.. Απλά θέλουν να τους αφήσουν μόνους τους και να επιβιώσουν.
Από αυτό που είδα - το φταίξιμο για τη βία το έχουν εξίσου η κυβέρνηση και οι αντάρτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επίσης έριξαν πυραύλους αδιακρίτως εναντίων των κυβερνητικών δυνάμεων".
Αναφορές επίσης λένε ότι 100 πτώματα που φέρπυν σημάδια βασανιστηρίων έχουν βρεθεί στην πόλη.
Ένας ρλωσος κάτοικος της Χομς είπε στο RT μέσω τηλεφώνου, ότι μέσα στην πόλη, οι αντάρτες ενήργησαν βάρβαρα.
"Σκοτώνουν και τους γέρους και τους νέους. Κλέβουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και τους κόβουν σε κομμάτια, τους βάζουν σε πλαστικές σακούλες και τις πετάνε έξω! "
Υπάρχει επίσηςη πιθαν΄'οτητα για επιθέσεις εκδίκησης από την πλευρά των ανταρτών.
"Ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ισχυρίστηκε ότι υποχώρησαν για λόγους τακτικής. Λίγο μετά από αυτό η αντιπολίτευση του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας Συρίας ισχυρίστηκε ότι θα παρέχει ηγεσία στους αποδιοργανωμένους μαχητές και θα τους δώσει όπλα", η Maria Finoshina μετέδωσε από την πόλη.
Πρόσθεσε ότι υπήρχαν διάχυτες ανησυχίες ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία για την οποία η διεθνής κοινότητα αυτή τη στιγμή ασκεί πιέσεις  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί "για να φέρει όπλα στους αντάρτες."
Η  αποστολή βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού φτάνει στην ταραγμένη περιοχή μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών για την παροχή βοήθειας και διάσωσης σε ξένους δημοσιογράφους παγιδευμένους στην εμπόλεμη ζώνη.
Τα πτώματα δύο δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου,της αμερικανίδας Marie Colvin και του γάλλου φωτογράφου Remi Ochlik, παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού από τις συριακές αρχές την Παρασκευή.

Δύο άλλοι Γάλλοι δημοσιογράφοι, η Edith Bouvier και ο William Daniels, και οι δύο από το Le Figaro Magazine, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Χομς.
 Οδηγήθηκαν στη Βηρυτό, στη συνέχεια σε ειδικό αεροπλάνο-ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Villacoublay στη Γαλλία.

 Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ευχαρίστησε τις λιβανικές και τις συριακές αρχές για τη βοήθειά τους στην απομάκρυνση των Bouvier και Daniels με ασφάλεια.

Ο Aisling Byrne,από το Conflicts Forum στη Βηρυτό, είπε στο RT ότι η Ερυθρά  Ημισέληνος έστειλε δύο φορές το κόκκινο ασθενοφόρα στη Baba Amr,  αλλά και τις δύο φορές μπλοκαρίστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Η ανθρωπιστική αποστολή "πέρασε τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματισμένους δημοσιογράφους έξω από την πόλη Χομς, και στην πραγματικότητα ήταν ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος αρνήθηκε να τους αφήσει να φύγουν", είπε, προσθέτοντας ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εμπόδισε επίσης την εκκένωση των αμάχων τραυματιών.

rt απόδοση η ψείρα