Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Για όλους εκείνους που έμειναν ξάγρυπνοι μέχρι τις 6 το πρωί ...

...σχολιάστε
Το γράψαμε νωρίτερα, (http://bit.ly/xS9OTL), τίποτα δεν έχει "κλείσει" και έρχεται ο Charles Dallara πολύ γρήγορα να μας επιβεβαιώσει:


Για όλους εκείνους που έμειναν ξάγρυπνοι μέχρι τις 6 το πρωί για να ακούσουν την Ευρώπη να ανακοινώνει την επίτευξη της ελληνικής συμφωνίας και ότι ένα δοχείο του χρυσού βρέθηκε στο τέλος του ουράνιου τόξου, τα συλλυπητήριά μας.
 Λυπούμαστε, αλλά δεν είναι. Ακολουθώντας τη προηγούμενη θέση μας σχετικά με τις δυνατότητες των ομολογιούχων που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο να βυθίσουν τη συμφωνία, έρχεται ο Charles Dallara του IIF που ουσιαστικά λέει ότι η τύχη της Ελλάδας, του ευρώ, και της Ευρωζώνης, βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών πιστωτών, όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει.

Από τη συνέντευξη του στο BBC Newsnight απόψε στις 10:30 μ.μ.:

Jeremy Paxman: Τι μπορεί να σταματήσει κάποιον όπως ένα hedge fund ή κάποιον που έχει αγοράσει ελληνικό χρέος που προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ασφάλισης ενεργοποιόντας τα CDS;
Charles Dallara: Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα που να  γνωρίζω, Jeremy, που θα μπορούσε να σταματήσει οριστικά κάποιον που θέλει να λάβει τέτοια μέτρα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ... ότι μεμονωμένοι επενδυτές δεν θα προχωρήσουν σε μια τέτοια αντιπαραγωγική δραστηριότητα.
Έχουν το δικαίωμα, έχουν τα νόμιμα δικαιώματα, εχουν τους κριτές της αγοράς να κρίνουν.
...
Jeremy Paxman: Αν το ασφαλιστικό σύστημα δουλέψει, ίσως ανακτήσουν το 100% των χρημάτων που έχουν δανείσει στους Έλληνες αντί του 30%.

Charles Dallara: δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο. Εάν πάρα πολλοί κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όμως, το σύστημα καταρρέει, δεν θα έχουμε την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας και ποιά θα είναι η συνέχεια;
...
Jeremy Paxman: Η όλη συμφωνία θα μπορούσε ακόμη και να θεωρηθεί εγκλωβισμένη;
Charles Dallara: Δεν μπορώ να εξαλείψω αυτή την πιθανότητα.

περισσότερα στο zerohedge