Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλειστικό: Θες ιδιωτικό απόρρητο στο ίντερνετ; Μάλλον είσαι τρομοκράτης...κατά το FBI.

2 σχόλια
To FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχεδίασε ένα φυλλάδιο για να... ενημερώσει τον κόσμο για πιθανές "ύποπτες δραστηριότητες συνδεόμενες με την τρομοκρατία", σε internet cafe.

Με λίγα λόγια, όποιος προσπαθεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα του θεωρείται ύποπτος ως τρομοκράτης!


Το φυλλάδιο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όποιος "ανησυχεί υπερβολικά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής" ή "προσπαθεί να προστατεύσει την οθόνη του από τα βλέμματα των άλλων", θα πρέπει να θεωρείται ύποπτος και ενδεχομένως να εμπλέκεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ένα φυλλάδιο που σχεδιάστηκε από το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προωθήσει τις ύποπτες δραστηριότητες σε internet cafe και παραθέτει τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε απευθείας σύνδεση ως πιθανές ενδείξεις τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Το έγγραφο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται "Κοινοτήτων κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει τη χρήση του "anonymizers, πύλες, ή άλλα μέσα για να προστατεύσει διεύθυνση IP" ως ένδειξη ότι ένα πρόσωπο θα μπορούσε να συμμετέχουν ή υποστηρίζουν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η χρήση της κρυπτογράφησης είναι επίσης αναφέρεται ως ύποπτη δραστηριότητα μαζί με στεγανογραφία, η πρακτική της χρησιμοποίησης «λογισμικό για να κρύψει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σε ψηφιακές φωτογραφίες" ή άλλα μέσα.

Στην πραγματικότητα, το φυλλάδιο συνιστά ότι ο καθένας "ανησυχούν υπερβολικά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής" ή προσπαθεί να "προστατεύσει την οθόνη από την άποψη των άλλων» θα πρέπει να θεωρείται ύποπτη και ενδεχομένως εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ακόμα και να δει κανείς τα mail του από internet cafe, κάτι που μπορεί απλώς να σημαίνει ότι απλώς ταξιδεύει, μπορεί να θεωρηθεί "ύποπτη δραστηριότητα".

Οι "πιθανές ενδείξεις τρομοκρατικών δραστηριοτήτων" που περιέχονται στο φυλλάδιο δεν πρέπει να ερμηνευθούν από μόνες τους ως ένδειξη τρομοκρατικής δραστηριότητας και το έγγραφο σημειώνει ότι "αν η ομιλία, οι ενέργειες κάποιου, οι πεποιθήσεις, η εμφάνιση, ή ο τρόπος ζωής του είναι διαφορετικός, δεν σημαίνει ότι είναι ύποπτος".

Ωστόσο, πολλές από τις δραστηριότητες που περιγράφονται στο έγγραφο είναι βασικές πρακτικές του κάθε ατόμου που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής του ζωής. Η χρήση των PGP (Pretty Good Privacy), VPN (Virtual Private Network), Tor (The Onion Router) ή οποιασδήποτε από τις πολλές άλλες τεχνολογίες για την ανωνυμία και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στοχεύεται άμεσα στο φυλλάδιο που διανέμεται στις επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η καταγγελία τέτοιων δραστηριοτήτων.


Πατήστε τη φωτογραφία και διαβάστε το φυλλάδιο.

Giannis είπε...
5 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:09 μ.μ.

Εχουν τρελαθει εντελως και πανε να τρελανουν κι εμας...

Ψείρα είπε...
5 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:18 μ.μ.

Ναι, δεν ξέρω πια αν είναι για γέλια ή για κλάμματα!