Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διαρροή ραδιενέργειας σε πυρηνικό σταθμό στην California

...σχολιάστε
Οι Los Angeles Times ανέφεραν χθες: Αξιωματούχοι του πυρηνικού σταθμού San Onofre έκλεισαν μια από τις μονάδες του σταθμού την Τρίτη το βράδυ, μετά από την ανίχνευση πιθανής διαρροής σε ένα σωλήνα της γεννήτριας ατμού.


 Η Orange County τόνισε: Μετά από μια μη προγραμματισμένη προληπτική διακοπή λειτουργίας ενός αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο San Onofre την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος του εργοστασίου, δήλωσε την Τετάρτη ότι μια πιθανή διαρροή σε μία από τις σωλήνες ατμού του αντιδραστήρα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μια μικρή έκκληση ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα.

 Το AP σημειώνει σήμερα: Μια μικρή ποσότητα ραδιενέργειας μπορεί να έχει εκκληθεί στην ατμόσφαιρα από ένα πυρηνικό σταθμό στη Νότια Καλιφόρνια, αφού μια διαρροή νερού ώθησε τους χειριστές στο να κλείσουν τον αντιδραστήρα για προληπτικούς λόγους, όπως είπαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

 Ο εκπρόσωπος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Victor Dricks δήλωσε ότι μπορεί να έχει ξεφύγει ραδιενεργό αέριο από τον πυρηνικό σταθμό του San Onofre.

 Η διαρροή σημειώθηκε στον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο το φθινόπωρο του 2010.
 Η διαρροή συνέβει σε μία από τις χιλιάδες των σωλήνων που μεταφορέρουν ραδιενεργό νερό από τη Μονάδα 3 αντιδραστήρα.

 Ωστόσο, η εταιρεία έχει βρεί βλάβη και σε άλλους σωλήνες, είπε ο Dricks. «Η ζημιά που έχει βρεθεί σε πολλές άλλες σωλήνες είναι ασυνήθιστη και προσπαθούν να προσδιορίσουν την αιτία", πρόσθεσε.

Αν και η εταιρία εκμετάλλευσης της πυρηνικής εγκατάστασης - Southern California Edison - λέει ότι μόνο μια μικρή ποσότητα ραδιενέργειας απελευθερώθηκε και δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα υγείας, αυτό είναι που οι επιχειρηματίες λένε πάντα μετά από ένα πυρηνικό ατύχημα.

 zerohedge