Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση Τουρκίας για την απόφαση του δικαστηρίου της Γαλλίας. Απέρριψε το νόμο για τη σφαγή των Αρμενίων.

...σχολιάστε
Την ικανοποίησή της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας, η οποία απέρριψε το νόμο που καθιστά παράνομη την άρνηση του ότι η σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ένα αιώνα πριν ήταν γενοκτονία, εξέφρασε σήμερα η Τουρκία.

Το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση χαρακτηρισμού της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετος με την ελευθερία της έκφρασης.


«Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει εάν πρέπει να αποκαταστήσει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές επαφές με τη Γαλλία που είχαν παγώσει αφότου το Γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το νόμο στις 23 Ιανουαρίου.

ethnos