Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ξένος Τύπος ενοικιάζει στέγες στο Τελ Αβίβ για να καλύψει τον πόλεμο του Ιράν.

...σχολιάστε
Richard Silverstein

Θυμάστε τις περιγραφές της πρώτης μάχης του Bull Run, όταν όλη η υψηλή κοινωνία της Ουάσιγκτον οδήγησε τις άμαξες και τα άλογά της για πικνίκ κάτω από τα σκιερά δέντρα για να παρακολουθήσει τα αγόρια της Ένωσης να νικάνε τους Yankees;
Πέρασαν το σοκ της ζωής τους, όταν οι σφαίρες από το μουσκέτο της επαναστάτης τραβήχτηκαν πάνω από τα κεφάλια τους και οι στρατιώτες της Ένωσης άρχισαν να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Ή ομοίως, τους Ισραηλινούς στο νότιο Ισραήλ, που έβγαλαν έξω στο γκαζόν καρέκλες για να παρακολουθήσουν το IDF να συντρίβει τη Γάζα το 2009;


Αυτό ακριβώς φαίνεται να κάνει τώρα ο ξένος Τύπος στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επίθεση στο Ιράν.

Νοικιάζουν τα δικαιώματα να βάλουν συνεργεία και δημοσιογράφους στις στέγες των σπιτιών της πόλης κατά την διάρκεια του επικείμενου πολέμου, προκειμένου να καλύψουν την προβλεπόμενη ιρανική αντεπίθεση.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πάρουν καταπληκτικές φωτογραφία και εικόνες των πυραύλων να σπέρνουν τον όλεθρο στην πόλη.

Τι ιστορία! Τι γιορτή για τα μάτια! Άλλοι οργανισμοί ειδήσεων όπως το CBS,το Fox News και το NBC, στέλνουν τους ανώτερους παραγωγούς τους στο Ισραήλ, για να βρουν τη σωστή θέση σε περίπτωση που πρέπει να αποστείλουν τους ανώτερους ανταποκριτές τους για να μεταδώσουν  έγκυρες ειδήσεις, (δεδομένου μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να μεταδώσει από την Τεχεράνη!).

Δεν μπορούμε να περιμένουμε! Δεν ξέρω γιατί πρέπει να επισημάνω ότι αυτό είναι ειρωνεία. Αλλά υπάρχουν μερικοί δεξιοί που δεν έχουν ούτε την αίσθηση του χιούμορ, ούτε της ειρωνείας. Έτσι το κάνω γι' αυτούς, υποθέτω.

prisonplanet