Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κυρώσεις και εμπάργκο στη Συρία αποφασισε η Ευρώπη

...σχολιάστε
Οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας λόγω της συνέχισης των επιχειρήσεων καταστολής της Δαμασκού.


"Τα περιοριστικά μέτρα εγκρίθηκαν στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες", ανακοίνωσε η ΕΕ.
Στόχος των κυρώσεων είναι κυρίως η Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, ώστε να περιοριστούν οι τρόποι χρηματοδότησης του καθεστώτος.Τα μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στην Ευρώπη και την απαγόρευση εμπορικών συναλλαγών πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός.

Επίσης, αποφασίστηκε εμπάργκο στις εμπορευματικές πτήσεις από τη Συρία ώστε να μην μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η επιλογή ενός πλήρους εμπάργκο και για τις επιβατικές πτήσεις απορρίφτηκε, καθώς το μέτρο αυτό θα εμποδίσει τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Επίσης επτά νέα πρόσωπα θα προστεθούν σε ένα κατάλογο 150 ατόμων, οργανώσεων και εταιριών, μεταξύ τους τα υψηλόβαθμα στελέχη του συριακού καθεστώτος, για τα οποία έχει απαγορευτεί η χορήγηση θεώρησης διαβατηρίων στην Ευρώπη και έχει επιβληθεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

yahoo