Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών έφυγαν από το Ιράν, χωρίς συμφωνία για τα πυρηνικά

...σχολιάστε
Οι διήμερες συνομιλίες με το Ιράν απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα επαληθευθεί ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει ειρηνικό, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.

Επίσης,το Ιράν αρνήθηκε να επιτρέψει σε μια ομάδα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας  να επισκεφθεί τη στρατιωτική του βάση στο Parchin, νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, δήλωσε ο ΔΟΑΕ .


Η υψηλού επιπέδου ομάδα εμπειρογνωμόνων επέστρεψε από το Ιράν αργά την Τρίτη, σύμφωνα με το CNN.
Το Ιράν λέει ότι παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο για να τροφοδοτήσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και αρνήθηκε τα διεθνή αιτήματα για να σταματήσει την παραγωγή του.
Αλλά η ΔΟΑΕ ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι διέθετε πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το Ιράν είχε πραγματοποιήσει κάποιες  έρευνες που σχετίζονται με όπλα.
Σύμφωνα με την έκθεση, το Parchin μπορεί να ήταν η περιοχή των δοκιμών υψηλών εκρηκτικών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πυροδοτήσουν μια πυρηνική βόμβα - Αυτές οι έρευνες χαρακτηρίζονται από τον ΔΟΑΕ ως "Ισχυρούς δείκτες για την πιθανότητα ανάπτυξης όπλων".

πληροφορίες από CNN