Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες εκπαιδεύονται στην Ιορδανία για να εισβάλουν στη Συρία

...σχολιάστε
Έχει αναφερθεί ότι πάνω από 10.000 Λίβυοι  εκπαιδεύονται σε μια περιφραγμένη ζώνη στην Ιορδανία, πριν να μπουν κρυφά στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της αντιπολίτευσης. Αυτοί οι άνδρες φέρεται ότι πληρώνονται περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η ιορδανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα AlBawaba λέει ότι οι περισσότεροι από τους ενόπλους οι οποίοι εκπαιδεύονται. στην πραγματικότητα είναι μέρος της λιβυκής ένοπλης αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τα όπλα μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.


Οι ισχυρισμοί της χρηματοδότησης από το Ριάντ και η Ντόχα δεν αποδόθηκαν σε κανέναν, αλλά η AlBawaba τόνισε το γεγονός ότι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Κατάρ υποστηρίζουν ενεργά τη συριακή αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, διάφορες ιρανικές πηγές ειδήσεων αναφέρουν ότι περίπου 50 Τούρκοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν ότι είχαν εκπαιδευτεί από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις στο να ενεργούν κατά της συριακής κυβέρνησης και του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Οι αξιωματικοί που  συνελήφθησαν παραδέχτηκαν επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars, την έναρξη επαφών με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, υποβοηθώντας τη συμμετοχή των χωρών αυτών στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία.

Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, μεταπολεμική Λιβύη, Τουρκία, Ισραήλ, αυτός είναι ο κατάλογος των χωρών που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι πέφτουν θύματα συνομωσιολογικών αναφορών από τα ΜΜΕ, αν δεν υπήρχαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι βρετανοί μυστικοί πράκτορες της ΜΙ6 έχουν εισέλθει στο έδαφος της Συρίας, το Υπουργείο δήλωσε την Παρασκευή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δήλωση προέρχεται από ένα υπουργείο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν στα χέρια τους εκθέσεις για την εκπαίδευση στο εξωτερικό των Ειδικών Δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Συρίας, από το Νοέμβριο.

Έτσι, η ισραηλινή DEBKAfile ανέφερε ότι οι Βρετανοί και οι κομάντος του Κατάρ καθοδηγούν την αντιπολίτευση της Συρίας και φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με όπλα.
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Le Canard Enchaine και η τουρκική εφημερίδα Milliyet αποκάλυψαν την παρουσία των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή, επίσης καθοδηγώντας τον ελεύθερο συριακό στρατό στις τεχνικές του αστικού αντάρτικου.
Αυτά τα στρατόπεδα βρίσκονταν στην Τρίπολη της Λιβύης,στη νότια Τουρκία και στο βόρειο Λίβανο, γράφουν οι αναφορές.

Η συριακή κυβέρνηση έχει επίσης να ασχοληθεί με τζιχαντιστές που συρρέουν στη χώρα από το γειτονικό Ιράκ.
Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, οι αντάρτες κάνουν λαθρεμπόριο όπλων κατά μήκος των συνόρων για την υποστήριξη του κινήματος εναντίον στον Άσαντ.
Η εξωτερική βοήθεια έχει πολλές πιθανότητες να προχωρήσει πέρα ​​από την κατάρτιση και τον εξοπλισμό λένε οι αναλυτές.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει μπλοκάρει την πρωτοβουλία που θα ήταν η πιο παραγωγική στην ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης.
Ο Σύνδεσμος έχει αναστείλει την αποστολή παρατηρητών, ακόμη και μετά την έγκριση του Ασαντ.
Πολλοί συνδέουν την απόφαση του Συνδέσμου με την τελική έκθεση από τον επικεφαλής της αποστολής, τον σουδανό στρατηγό Mohammed al-Dabi.
 Ο al-Dabi χαρακτήρισε τα γεγονότα στη Συρία ως "βία και από τις δύο πλευρές" και "ενεργό εξέγερση" αντί για "μια λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος". Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί από το Κατάρ, το οποίο προεδρεύει σήμερα του Σύνδεσμου,ώς λίγο πολύ υπέρ Άσαντ.
Ο ΟΗΕ, που αντιμετωπίζει μια αποτυχία σε ένα ψήφισμα για τη Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πέρασε την καταδίκη της καταστολής Ασάντ στην αντιπολίτευση μέσω της Γενικής Συνέλευσης στις 16 Φεβρουαρίου.
Το ψήφισμα δεν έχει εκτελεστική εξουσία, αλλά η Ουάσιγκτον ήδη κάνει έκκληση για μια ομάδα επαφών: "Φίλοι της Δημοκρατικής Συρίας".
Τώρα οι Σύριοι έχουν απομείνει να αναρωτιόνται τι είναι καλύτερο: η 40χρονη δικτατορία ή η εισαγόμενη ελευθερία, η οποία έχει μετατρέψει τη Λιβύη  σε ερείπια.

rt