Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας ζητήσει να επιτεθούμε στο Ισραήλ. Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

...σχολιάστε
Η Χεζμπολάχ δεν θα διαταχθεί από την Τεχεράνη να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ αν αυτό επιτεθεί στο Ιράν, δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, σεΐχης Χασάν Νασράλα σε χιλιάδες υποστηρικτές του μέσω video link.

Πρόσθεσε ότι  σε μια τέτοια κατάσταση, οι ηγέτες της Χεζμπολάχ θα συναντηθούν και θα συζητήσουν το θέμα.

Πολλοί φοβούνται ότι η Χεζμπολάχ που έχει έδρα τον Λίβανο, θα απελευθερώσει αμέσως ένα μπαράζ ρουκετών σε αντίποινα για οποιαδήποτε επίθεση στο στενό σύμμαχο και υποστηρικτή της, (η Χεζμπολάχ χρηματοδοτείται από το Ιράν), γεγονός που θα πυροδοτήσει ένα γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.


"Υπάρχουν εικασίες σχετικά με το τι θα συνέβαινε εάν το Ισραήλ βομβάρδιζε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν", είπε ο Νασράλα.
"Σας λέω ότι η ιρανική ηγεσία δεν θα ζητήσει από τη Χεζμπολάχ να κάνει τίποτα. Την ημέρα αυτή θα καθίσουμε, θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε."

Η Χεζμπολάχ είναι σε σύγκρουση με το Ισραήλ από το 1982 όταν το Ισραήλ εισέβαλε στο Λίβανο. Το 2006 η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ πολέμησαν για 34 μέρες, αφήνοντας 1200 ανθρώπους νεκρούς στο Λίβανο και 160 στο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ έριξε περίπου 4000 ρουκέτες στο Ισραήλ.

πληροφορίες από boston