Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πούτιν εναντίον ΗΠΑ , Ηνωμένων Εθνών και ΝΑΤΟ

...σχολιάστε
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ότι έχουν αναπτύξει ένα σύστημα αντιπυραυλικής  άμυνας στην Ευρώπη που στοχεύει την Ρωσία, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι έχει σαν σκοπό  την προστασία από επιθέσεις από εχθρικά κράτη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα μπορεί να καλύψει "έδαφος μέχρι τα Ουράλια, τα μέρη όπου βρίσκονται οι επίγειες πυρηνικές δυνάμεις μας".


Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι "σήμερα δεν υπάρχει απειλή από το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα", και είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι το σύστημα δεν στοχεύει τη Ρωσία.

Στις 2 Φεβρουαρίου ο Πούτιν χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως εμπνευστή της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη και την χαρακτήρισε ως τη μόνη χώρα στην ιστορία που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εναντίον της Ιαπωνίας το 1945, η οποία μάλιστα δεν κατείχε πυρηνικά.

"Τι πρέπει να κάνουμε; απλά να μπλοκάρουμε το γεγονός από τη μνήμη μας;" ρώτησε ο Πούτιν. "Εμείς πάντα θα απαντάμε στις απειλές που εμφανίζονται κατά μήκος των συνόρων μας".

Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα, εκτός από τις ΗΠΑ που κατέχει μια "πυρηνική τριάδα" - πυρηνικές δυνάμεις στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα.

Ο Πούτιν κατηγόρησε "τους εταίρους της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ" ότι κατασκευάζουν στοιχεία για την ύπαρξη των όπλων μαζικής καταστροφής σε ορισμένες χώρες, ζητώντας την εισβολή στις χώρες αυτές ή την αλλαγή των κυβερνήσεων τους.
Δήλωσε επίσης, ότι αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια αυτών των εταίρων.

"Μου φαίνεται ότι οι εταίροι μας δεν θέλουν συμμάχους, θέλουν υποτελείς" δήλωσε ο Πούτιν. "Θέλουν να κυριαρχούν", αλλά "η Ρωσία δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο", κατέληξε.

πληροφορίες από pakalertpress