Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

BlackRock: "Το ευρώ θα επιβιώσει ως νόμισμα".Εμείς πάλι διατηρούμε τις αμφιβολίες μας...

...σχολιάστε
Λονδίνο (Dow Jones) – Η εταιρεία BlackRock δήλωσε σήμερα πως δεν συμμερίζεται τις διαδεδομένες ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης μπορεί να καταστρέψει το ενιαίο νόμισμα.

«Είμαι σίγουρος για την επιβίωση του ευρώ ως νόμισμα», δήλωσε ο Michael Krautzberger, γενικός διευθυντής και επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος σταθερού εισοδήματος της BlackRock, σε συνέδριο του Euromoney στο Λονδίνο.


Ωστόσο, ο Michael Krautzberger δεν αποκλείει την πιθανότητα κάποιες χώρες να βγουν από την ευρωζώνη.

Δήλωσε ότι «δεν είμαι απολύτως σίγουρος» εάν οι χώρες που επηρεάζονται βαθιά από την κρίση χρέους, θα είναι ακόμη μέλη του ενιαίου νομίσματος σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με το website της, η BlackRock έχει 3,35 δισ. δολάρια σε assets υπό διαχείριση, σύμφωνα με μέτρηση στο τέλος του Σεπτεμβρίου του προηγουμένου έτους.

capital

Εμείς θα επιμείνουμε στην άποψη που εκφράσαμε στο άρθρο μας:

Το ευρώ δεν είναι παρά μόνο ένα πείραμα-και ο δρόμος της ΕΕ είναι στρωμένος με αποτυχημένα πειράματα.

 http://bit.ly/zNgIDo


Ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα μπήκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, είναι οξύμωρο κάποιος να υπερασπίζεται την σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του ευρώ με τέτοια βεβαιότητα: ας θυμηθούμε ότι λίγα χρόνια πριν, χρεοκοπία εντός της υγιούς ζώνης του ευρώ ήταν ένα γεγονός αδιανόητο, δεν προβλεπόταν καν!


η ψείρα