Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Fitch: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι τις 20 Μαρτίου

...σχολιάστε
Όλα έχουν τελειώσει, τουλάχιστον σε σχέση με την Ελλάδα. Πρώτα ήταν η S&P Kraemer που δήλωσε χθες στο Bloomberg ότι η χώρα έχει τελειώσει και σήμερα έχουμε από τη Fitch την επανάληψη της πρόβλεψης, με τη δήλωση της ότι η χώρα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει πριν από την λήξη της πληρωμής του ομολόγου στις 20 Μαρτίου. Από το Bloomberg :
«Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και θα χρεοκοπήσει". Δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fitch Ratings, Edward Parker. "Η πιο χρεωμένη χώρα της ευρωζώνης είναι απίθανο να είναι σε θέση να εξοφλήσει το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ (18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που λήγει στις 20 του Μαρτίου." Πρόσθεσε ο Parker  σε συνέντευξή του στη Στοκχόλμη σήμερα. "Οι προσπάθειες για μια συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα θα αποτελούσαν χρεοκοπία για τη Fitch. Η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, για μας θα μετρήσει σαν χρεοκοπία, είναι καθαρά χρεοκοπία για μας.Έτσι, δεν θα είναι έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί, στην πραγματικότητα την περιμένουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συμβεί σχετικά σύντομα".
  "Η κρίση του χρέους της Ευρώπης είναι πιθανό να είναι μακρά και παρατεταμένη", είπε ο Parker. Και να 'μαστε πάλι στα ίδια, μια επίσημη προσπάθεια να προσπαθεί να κάνει ό,τι φαινόταν καταστροφικό και αποκαλυπτικό μέχρι πρόσφατα, να φαίνεται κοινότοπο, βαρετό και απολύτως αναμενόμενο. Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι αυτό, όπως και κάθε άλλο κομμάτι των κακών ειδήσεων που θα πρέπει να τιμολογηθεί, τιμολογείται και ούτω καθ΄εξής, τουλάχιστον σύμφωνα με τους κλεπτοκράτες, μέχρι να μάθουμε τελικά ότι τίποτα δεν τιμολογείται εκτός από την ατελείωτη βλακεία της αγοράς.

zerohedge