Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Περίεργη ανακοίνωση του ΙΙF - Προβλέπει "νέες" εξελίξεις στην Ευρωζώνη τις ερχόμενες ημέρες... - Στις 24/1 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου - Συνεχίζονται αύριο οι διαπραγματεύσεις για το PSI

...σχολιάστε
Περίεργη αίσθηση προκαλεί ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), την ώρα μάλιστα που ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ch. Dallara βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.
Σε λιτή ανακοίνωσή του το IIF αναφέρει ότι αναμένει "νέες" εξελίξεις στην Ευρωζώνη τις ερχόμενες ημέρες και γνωστοποιεί ότι στις 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στη Ζυρίχη.

Υπενθυμίζεται ότι η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί μία μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 του μηνός.
Να σημειωθεί ότι αν και στην εν λόγω ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την Ελλάδα, πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται...
Σε άλλη ανακοίνωσή του το IIF, η οποία εστιάζει στην Ελλάδα, γνωστοποιεί ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI) θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη.

Νέα προειδοποίηση της Fitch προς την Ελλάδα: Η συμφωνία για το PSI θα οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας (temporary default)

Με νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα επανέρχεται ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως δηλώνει ο P. Rawkins, κορυφαίος αναλυτής του οίκου, η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI) είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας (temporary default).
Η Ελλάδα είναι πιθανόν να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας, ανεξάρτητα του ποσοστού του haircut που θα επιβληθεί στους ομολογιούχους, επισημαίνει ο αναλυτής.
Oι προειδοποιήσεις του οίκου Fitch δεν έχουν τέλος...
Μη βιώσιμη χαρακτήρισε σε χθεσινές του δηλώσεις την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος της Fitch, J. Parker.
Συμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων κρατών της Fitch, η χρεοκοπία της Ελλάδος δεν θα αποτελέσει έκπληξη, ενώ αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα.
Για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποίησαν χθες και ο έτερος οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, αλλά και η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr