Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

«Εκτός ευρώ η Ελλάδα αν δεν φτιάξει λειτουργική δημόσια διοίκηση»

...σχολιάστε

Την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη, δείχνει στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα είναι μια λογική συνέπεια, σε περίπτωση που δεν οικοδομηθεί λειτουργική δημόσια διοίκηση στη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αλλά δεν είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Muenchner Μerkur.


Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση καταλόγου μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, ο Βαυαρός υπουργός ανέφερε: «Περιμένουμε αποτελέσματα. Το πώς θα προκύψουν αυτά, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους τους Έλληνες», ενώ, σε ερώτηση αν η πρακτική της δημοσιοποίησης θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Βαυαρία, απάντησε: «Οι βαυαρικές ΔΟΥ λειτουργούν πολύ καλά. Γι΄ αυτό και δεν έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με την πληροφορία ότι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν φυγαδεύσει 200 δισ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες, ο κ. Σέντερ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα «να προσαρμόσει και να εφαρμόσει τη νομοθεσία κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει διαρροή αφορολόγητου χρήματος» και προσφέρεται να δώσει συμβουλές και τεχνική βοήθεια στις ελληνικές αρχές. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μπορεί να γίνει μόνο από την ίδια την Ελλάδα: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν αποδεκτή η είσπραξη φόρων στην Ελλάδα από βαυαρούς εφοριακούς», λέει χαρακτηριστικά.

24h

Πόσες δηλώσεις να αντέξει κανείς πιά;;;