Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Το Ιραν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του πυρηνικού του επιστήμονα και δηλώνει: “δεν θα σταματήσουμε”!

...σχολιάστε
Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν εξέδωσε μια ανακοίνωση την Τετάρτη  σύμφωνα με την οποία η πυρηνική πορεία της χώρας δεν θα αλλάξει. Η ανακοίνωση βγήκε μετά από την κατηγορία της Τεχεράνης ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία ενός εκ των πυρηνικών επιστημόνων της , την οποία χαρακτήρισε ως μια "ειδεχθή πράξη."
Ο οργανισμός ανέφερε σε δήλωσή του ότι το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο το Ιράν λέει ότι είναι για την παραγωγή ενέργειας και η Δύση, ισχυρίζεται οτι στοχεύει στην κατασκευή ατομικών όπλων, θα συνεχιστεί παρά τις διεθνείς πιέσεις, όπως αναφέρθηκε στην αραβική γλώσσα στο Ιρανικό κανάλι al Alam TV.
"Θα συνεχίσουμε  την (πυρηνική) πορεία μας, χωρίς καμία αμφιβολία ... η πορεία μας είναι μη αναστρέψιμη», ήταν η δήλωση που μεταδώθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι.
Η δήλωση ανέφερε ότι ο καθηγητής, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη από μια μαγνητική βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του από έναν μοτοσικλετιστή, ήταν ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας.
"Οι αποτρόπαιες πράξεις της Αμερικής και του εγκληματικού σιωνιστικού καθεστώτος (το Ισραήλ) δεν θα διαταράξει την ένδοξη πορεία μας και το Ιράν θα συνεχίσει σταθερά αυτή την πορεία, χωρίς αμφιβολία», ανέφερε η δήλωση.
"Όσο περισσότερο μας σκοτώνεται, τόσο περισσότερο το έθνος μας αφυπνίζεται, όπως ο εκλιπών ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε πει."

Μετάφραση ψείρα