Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

«Κύμα φυγής» από την Ευρώπη για εύρεση εργασίας

...σχολιάστε
Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ευρωπαίων μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ευρωπαίων μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Γηραιά Ήπειρο, για χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, προς αναζήτηση εργασίας.
Επιπλέον, ανάμεσα στο εργατικό αυτό δυναμικό που παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης, περιλαμβάνονται ακόμη χιλιάδες άνθρωποι από χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, που είχαν φτάσει παλαιότερα στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αλλά πλέον οι θέσεις εργασίας έχουν σημαντικά περιοριστεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Wall Street Journal, στην κατηγορία αυτή δεν περιλαμβάνονται μόνο ανειδίκευτοι εργάτες και χειρώνακτες αλλά και εργατικό δυναμικό με πολλά τυπικά προσόντα που απασχολούνταν σε υψηλόβαθμες θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κύματος αυτού μετανάστευσης που παρατηρείται στην Ευρώπη, είναι η περίπτωση της Ισπανίας.

 Η χώρα αυτή μέχρι το 2008 δέχονταν 500.000 ανθρώπους το χρόνο οι οποίοι αναζητούσαν εργασία. Αντίθετα, σήμερα η τάση αυτή έχει αντιστραφεί με το μεγαλύτερο ποσοστό να κατευθύνεται σε χώρες εκτός Ε.Ε. και μόλις το 42,2 % σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

24h.gr