Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε το παζάρι για τους μισθούς και την Υγεία

...σχολιάστε
Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έχουν από το πρωί σήμερα οι επικεφαλής της Τρόικα.

Στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων, στην σύσκεψη με τον κύριο Κουτρουμάνη κυριάρχησαν τα μέτρα μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, με αιχμή τις προτάσεις για μείωση κατά 20%-30% του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις με προβλήματα επιβίωσης.


Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης πέφτει και η πρόταση για αναστολή της χορήγησης της αύξησης 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ για τον Ιούλιο του 2012. Επιπλέον συζητείται και το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και των τριετιών της ΕΓΣΣΕ. Παράλληλα απασχολεί και η κατάργηση ειδικών εργασιακών προνομίων σε Τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Για τη συνέχεια είχε προγραμματιστεί και συνάντηση της Τρόικα με τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, με φόντο τις ανησυχίες για την πορεία των δαπανών Υγείας και τις πιέσεις για εξοικονόμηση επιπλέον 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Για όλα τα ανοιχτά θέματα θα συζητήσουν το απόγευμα οι επικεφαλής της Τρόικα με τον πρόεδρο της ΝΔ κ.Αντώνη Σαμαρά.

protothema