Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η Μεγάλη Βρετανία προαναγγέλει επιβολή εμπάργκο στο Ιρανικό Πετρέλαιο μέχρι το τέλος του μήνα!

...σχολιάστε
Η Μεγάλη Βρετανία πιέζει την Ευρώπη να επιβάλει εμπάρκο στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν μέχρι το τέλος του μήνα. Ο υπουργός εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου William Hague δήλωσε ότι το Ηνωμένο βασίλειο θα συνεχίσει να προσπαθεί για διπλωματική λύση, αλλά ότι  η χώρα του δεν έχει «αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη λύση, ή υποστηρίζει οποιαδήποτε λύση."


"Πιστεύουμε ότι πρέπει όλες οι επιλογές να είναι στο τραπέζι, ως μέσο πίεσης στο Ιράν, αλλά σαφώς δεν αποζητούμε την στρατιωτική λύση".

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθούν στις 23 Ιανουαρίου και ο κύριος Hague θεωρεί ότι η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα κατά του Ιράν. Η παρατήρηση του ότι η στρατιωτική δράση είναι ακόμα στο τραπέζι, είναι το τελευταίο χαρτί στο παιχνίδι των απειλών σε σχέση με το Ιράν.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις θα βοηθήσουν να διακοπεί η χρηματοδότηση προς το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
"Έτσι με τις νέες κυρώσεις που θέλουμε να εγκρίνουμε αυτό το μήνα, στοχεύουμε τώρα στην καρδιά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν: το πετρέλαιο του και με αυτό, τις πηγές χρηματοδότησής του", είπε ο Βεστερβέλε, όπως ανέφερε το Associated Press "Αλλά την ίδια στιγμή, η πόρτα του διαλόγου με το Ιράν παραμένει ανοιχτή".
Το Ιράν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ και η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας αργού πετρελαίου.

Η ψείρα