Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Τρίτος παγκόσμιος Πόλεμος ίσως να είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε!

...σχολιάστε
Η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν έχει σχεδιαστεί για να εξαπολύσει ένα Παγκόσμιο Πόλεμο, από τη Μεσόγειο μέχρι την Κίνα με απρόβλεπτες συνέπειες, προειδοποιεί ο Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση Michel Chossudovsky.


 Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και της Δύσης βρίσκονται πολύ κοντά στο επίπεδο κρίσης. Με την τεράστια βοήθεια από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν έχει εμπεδωθεί στο μυαλό πολλών δυτικών ανθρώπων ως η ρίζα όλων των κακών.
Σε δήλωση του στο RT είπε ότι "Το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ιράν μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα Παγκόσμιο Πόλεμο". Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις  αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις με πυρηνικά όπλα κοντά στα σύνορα του Ιράν.

Ο Michel Chossudovsky υπενθύμισε ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Γραμματέας Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα, δήλωσε κατηγορηματικά  στο CBS ότι το Ιράν ούτε διαθέτει ούτε αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Ο Πανέτα δεν απέκλεισε ότι υπάρχουν ακόμα διπλωματικοί οδοί συνενόησης με το Ιράν.
Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις στρατιωτικές προετοιμασίες των ΗΠΑ γύρω από το Ιράν, η δήλωση αυτή φαίνεται μάλλον σαν ένας διπλωματικός ελιγμός.

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν μια άνευ προηγουμένου σειρά κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Αυτές περιλαμβάνουν ένα πλήρες εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου από το Ιράν που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Michel Chossudovsky "Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι μια συσσώρευση δυνάμεων προς μια στρατιωτική αντιπαράθεση. Οι κυρώσεις αυτές συνιστούν την κλιμάκωση μιας στρατιωτικής ατζέντας.Βάζοντας τα γεγονότα στη σειρά έχουμε μαζική εγκατάσταση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού, στρατεύματα πηγαίνουν στο Ισραήλ για να σταθμεύσουν εκεί, περισσότερα στρατεύματα πάνε στο Κουβέιτ, οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο".
Ο Michel Chossudovsky πιστεύει ότι "αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν τώρα, συμπεριλαμβανομένων και των συμμάχων της, είναι κάποιου είδους αφορμή, ένα 'πράσινο φως' το οποίο θα προσδώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στον πόλεμο".

Τη Δευτέρα, οι πυρηνικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ  ξεκίνησαν τριήμερη αποστολή για να εξετάσουν τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.
Η Τεχεράνη λέει ότι οι συνομιλίες με το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, οι πρώτες σε περισσότερα από τρία χρόνια, θα αποδείξουν ότι το πυρηνικό  πρόγραμμα του Ιράν είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.
Με την επίσκεψη των επιθεωρητών το Ιράν παίζει ένα διπλωματικό χαρτί, πιστεύει ο Chossudovsky. Ο ΔΟΑΕ δεν είναι πολιτικά ελεγχόμενος, έτσι τη στιγμή που θα επιβεβαιώσει ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς, αυτό θα υπονομεύσει τις επιθετικές προθέσεις της Δύσης.
Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια αντίθετη δήλωση από τον ΔΟΑΕ για να τη  χρησιμοποιήσουν για τη μετάβαση σε μια νέα στρατιωτική σκηνή στο δράμα του Ιράν.
"Αυτός ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Υπάρχουν επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, υπάρχουν ειδικές αμερικανικές δυνάμεις στο εσωτερικό του Ιράν και υπάρχει και οικονομικός πόλεμος", είπε ο Michel Chossudovsky.

Τα σχέδια για εισβολή στο Ιράν εμφανίστηκαν αμέσως μετά την εισβολή στο Ιράκ, όπως μας ενημερώνει ο Chossudovsky, και οι στρατιωτικές προετοιμασίες έχουν αρχίσει από το 2005, οπότε μέχρι τώρα όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα και σε θέση μάχης για μιάς μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση.
"Το σενάριο για τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο είναι αδιανόητο για τον ανθρώπινο νου. Αυτός ο πόλεμος θα επεκταθεί από την Μεσόγειο μέχρι τα κινεζικά σύνορα. Θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τη Ρωσία και την Κίνα, " Ο Michel Chossudovsky κατέληξε."Μπορεί να βρεθούμε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι."

rt