Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στις 20 Γενάρη αρχίζει η τελική φάση διαπραγμάτευσης με την τρόικα

...σχολιάστε
Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της τρόικας σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών.

Έως τότε το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών επιθυμεί να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο προκειμένου, όπως εξηγούν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, να διευκολυνθεί η χώρα στην διαπραγμάτευσή της και για να εστιαστεί η προσοχή της διαπραγμάτευσης στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε άλλα ζητήματα.


Οι  ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντως, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, προκειμένου τα κόμματα που δεν στηρίζουν κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση να έχουν μια μεγαλύτερη άνεση.

Ωστόσο τονίζουν πως σε καμιά περίπτωση η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της επόμενης Πέμπτης 19/1 καθώς όπως προαναφέρθηκε στις 20/1 αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πάντως πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουν προηγηθεί τρεις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως στη συζήτηση στην Επιτροπή μπορούν να προσέλθουν:
* Ο εκπρόσωπος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων
* Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών
* Οι εκπρόσωποι των συγχωνευόμενων φορέων μέσω της ΓΣΕΕ (επειδή είναι ιδιωτικού δικαίου δεν υπάγονται στην ΑΔΕΔΥ) με παράλληλη αποστολή γραπτού υπομνήματος.