Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κλεμμένο laptop της NASA περιείχε κωδικούς για τον έλεγχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού!!

...σχολιάστε
Ο φορητός υπολογιστής της NASA, που είχε κλαπεί το περασμένο έτος περιείχε "αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για το χειρισμό και τον έλεγχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού", παραδέχτηκε ο Γενικος Επιθεωρητής της Υπηρεσίας .


Σε μια γραπτή έκθεση που παραδόθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Paul K. Martin είπε ότι το μη κρυπτογραφημένο notebook ήταν ένας από τους 48 φορητούς υπολογιστές που ανήκουν στη NASA και που έχουν χαθεί ή κλαπεί μεταξύ του Απριλίου 2009 και του Απριλίου 2011.

Είπε ότι οι φορητοί υπολογιστές  περιείχαν αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με Το Διαστημικό Πρόγραμμα της NASA και τα προγράμματα Orion, και παραδέχθηκε ότι ο οργανισμός δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την πραγματική έκταση της παραβίασης της ασφάλειας.

"Η NASA δεν μπορεί να μετρησει με συνέπεια το ποσό των ευαίσθητων δεδομένων που εκτίθενται όταν οι φορητοί υπολογιστές των εργαζομένων χαθούν ή κλαπούν, διότι ο οργανισμός στηρίζεται στις αναφορές των εργαζομένων σχετικά με τα χαμένα στοιχεία και όχι στον καθορισμό του τι ήταν αποθηκευμένο στις συσκευές με την αναθεώρηση των αντιγράφων αρχείων ασφαλείας" δήλωσε ο κ. Martin.

Ο αξιωματικός των δημόσιων υποθέσεων της NASA, Trent Perrotto επιχείρησε να υποβαθμίσει τα σχόλια του κ. Martin, λέγοντας στη SecurityNewsDaily: "Σε καμία χρονική στιγμή να έχουν τεθεί σε κίνδυνο οι εργασίες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού λόγω της παραβίασης δεδομένων".
Και πρόσθεσε: "Η NASA έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο για την καλύτερη προστασία των IT συστημάτων της και βρίσκεται στη διαδικασία της εφαρμογής των συστάσεων του Γενικού Επιθεωρητή της NASA στον τομέα αυτό".

metro απόδοση η ψείρα