Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Ισλανδία θέλει να υιοθετήσει το Δολάριο

...σχολιάστε
Όχι το δολάριο των ΗΠΑ φυσικά: γιατί η μόνη χώρα που πέτυχε να ανατρέψει τα δεσμά της τυραννίας και της χρεοκοπίας να θέλει να έχει την οποιαδήποτε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ, την πηγή όλων των προβλημάτων σε παγκόσμια κλίμακα;

Όχι, η αναφορά είναι στο δολλάριο του Καναδά.
 Σύμφωνα με την Globe and Mail η μικροσκοπική Ισλανδία, "ψάχνει με λαχτάρα στο δολάριο Καναδά  τη σωτηρία από τις άγριες ​​οικονομικές πιέσεις και τους ασφυκτικούς ελέγχους του κεφαλαίου ... Και για πρώτη φορά, η καναδική κυβέρνηση λέει ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει την ιδέα.


Είναι μια ελκυστική οικονομική περίπτωση, γι αυτό η Ισλανδία θα ήθελε να υιοθετήσει το καναδικό δολάριο: Προσφέρει τη δελεαστική προοπτική ενός σταθερού νομίσματος, που παρακολουθεί τις παγκόσμιες τιμές των βασικών προϊόντων, που ταιριάζει πολύ καλά στη δική της οικονομία, (της Ισλανδίας), η οποία εξαρτάται από τα ψάρια και τις εξαγωγές αλουμινίου".

Ναι, ναι, υπάρχουν όλοι οι βασικοί λόγοι, αλλά το πιο σημαντικό, είναι ένα τεράστιο χαστούκι στο πρόσωπο αυτών των κρατιστών (και των Ηνωμένων Πολιτειών φυσικά), οι οποίοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν, άσχετα με τα γεγονότα, ότι το USD ποτέ δεν θα χάσει το καθεστώς του αποθεματικού νομίσματος.

Εδώ υπάρχει ένα στοιχείο: μπορεί να το χάσει και θα το χάσει. Και αρκετά πια με το νοητικό πείραμα της εκτύπωσης ατελείωτων ποσων του νομίσματος σε μη αποθεματική μορφή και του να ξεφεύγουν ατιμώρητοι.

Τέλος, υπάρχει η εντυπωσιακή δόση της πραγματικότητας από μια παλαιότερη και πιο ήρεμη εποχή, όταν η S & P, το 2006, κυκλοφόρησε την αναφορά με το μακροπρόθεσμο σενάριο  της πιστοληπτικής ικανότητας του χρέους. Αυτός ο παραδόξως προφητικός πίνακας μιλάει από μόνος του.


zerohedge απόδοση η ψείρα