Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δραματική στροφή των ΗΠΑ: "Το Πεντάγωνο προετοιμάζει "εναέριο ανεφοδιασμό" για τα ισραηλινά αεροπλάνα που θα χτυπούν το Ιράν"

...σχολιάστε
Σε μια δραματική στροφή για να δείξει στο Ισραήλ ότι η Ουάσιγκτον εννοεί σοβαρά όσα λέει για τη στρατιωτική επιλογή της κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αξιωματούχος του Πενταγώνου αποκάλυψε την Πέμπτη 1 του Μάρτη, ότι "οι στρατιωτικές επιλογές είναι προετοιμασμένες να ξεκινήσουν με τον ανεφοδιασμό των ισραηλινών αεροπλάνων και επίσης συμπεριλαμβάνουν επιθέσεις στους πυλώνες του θεοκρατικού καθεστώς.
Περιλαμβάνουν επιθέσεις στο Σώμα των Ισλαμικών  Φρουρών της Επανάστασης και της ελίτ δύναμη Qods Force, στις ιρανικές στρατιωτικές βάσεις και στο Υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας".


Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στην πρώτη δημόσια αναφορά της Ουάσιγκτον για πιθανή στρατιωτική δράση από κοινού με το Ισραήλ, εναντίον του Ιράν.

Νωρίτερα, το Ισραήλ ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα να θέσει κόκκινες γραμμές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να εγκαταλείψει την "μετατόπιση των κόκκινων γραμμών", καθώς και να εκθέσει τις ενδεχόμενες στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ, αντί της χρησιμοποίησης του φθαρμένου "όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι".

Το DEBKAfile είχε αναφερθεί νωρίτερα την Πέμπτη στη βαθιά διάσταση στην προσέγγιση των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην απειλή ενός πυρηνικού Ιράν.
Η προγραμματισμένη  συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου έχει οριστεί στις 5 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο.

debka απόδοση η ψείρα