Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

"Εκνευρισμένοι οι τραπεζίτες με την κυβέρνηση" Τι λες! Για να τα πούμε ένα χεράκι γιατί δεν μπορούμε να ακούμε άλλες αηδίες!

...σχολιάστε
"Εκνευρισμένοι είναι οι τραπεζίτες με την κυβέρνηση, μετά το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το προηγούμενο Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μεταξύ άλλων στην τροπολογία αναφέρεται πως οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα πρέπει να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου με ποσοστό όχι μικρότερο του 105.
Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα τους τραπεζίτες, οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι δύσκολο να πειστούν οι παλαιοί και νέοι μέτοχοι να συμμετάσχουν στις ΑΜΚ, κάτι το οποίο εάν συμβεί, θα οδηγήσει σε κρατικοποίηση τα τραπεζικά ιδρύματα.


Οι τραπεζίτες προβάλλουν αρκετές ενστάσεις στα όσα ορίζει το σχέδιο νόμου, καθώς βλέπουν να απειλείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδρυμάτων. Για μία ακόμη φορά κορυφαία τραπεζικά στελέχη κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για την επιμονή του να πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση με κοινές μετοχές. Από τα βέλη τους δεν ξεφεύγει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε την ίδια άποψη με το Βενιζέλο και μάλιστα κατηγορούσε τους τραπεζίτες για τη στάση τους. Πάντως οι επικεφαλής των τραπεζών τονίζουν προς όλες τις πλευρές πως για τις ζημίες των ιδρυμάτων ευθύνεται το κράτος. Κα υπενθυμίζουν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες ήταν οι βασικότεροι πιστωτές της Ελλάδας και τώρα δέχονται σοβαρό πλήγμα από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων."

parapolitika


 "Εκνευρισμένοι οι τραπεζίτες με την κυβέρνηση" Τι λες! Για να τα πούμε ένα χεράκι γιατί δεν μπορώ να ακούω άλλες αηδίες!

Ενώ η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια των αντοχών της, η πρώτιστη μέριμνα της πολιτικής εξουσίας είναι όπως πάντα η διάσωση των τραπεζιτών.
Άλλωστε κάτι γνωρίζει από τράπεζες και ο πρωθυπουργός μας!

Όσο για το πλήγμα που δέχονται από το κούρεμα των ομολόγων, ο καθενας μπορεί να αντιληφθεί ότι τα κέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια υπερκαλύπτουν τη ζημιά που καλούνται να καλύψουν.Είναι απλή πρακτική αριθμητική.(Για να μην αναφερθούμε εδώ σε άλλες πιο...σύνθετες μεθόδους κέρδους).
Και το ερώτημα είναι γιατί το καταρρέον ελληνικό κράτος να στηρίξει τις τράπεζες αφήνοντας τη διοίκηση στους γνωστούς τραπεζίτες; Γιατί τέτοιο καθεστώς εύνοιας (πάλι); Για τη χρηστή τους διοίκηση ή για τη βοήθεια που προσέφεραν στην ελληνική οικονομία;

Ο ισχυρισμός ότι οι τράπεζες "στηρίζουν" την ελληνική οικονομία έχει καταπέσει εδώ και πολύ καιρό, αφού έχουν σταματήσει να παρέχουν ρευστότητα στις ταλαιπωρημένες από την κρίση ελληνικές επιχειρήσεις.

Και παρότι εισπράτουν το ένα πακέτο..."διάσωσης" μετά το άλλο,αυτό που κάνουν είναι να συνεχίζουν να επιβάλουν ληστρικά επιτόκια στα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, τα υψηλότερα στην ΕΕ, σ'ενα λαό που αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και για τα έξοδα διαβίωσης του!

 Ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν εισπράξει το κεφάλαιο και ικανό μέρος των τόκων, δεν έχουν δηλαδή ζημιωθεί,το αντίθετο, επιμένουν στις τοκογλυφικές τους απαιτήσεις, χρησιμοποιόντας συχνά παράνομες πρακτικές για να πιέσουν, να απειλήσουν, να ξεζουμίσουν, εξοντώνοντας οικονομικά και ψυχολογικά τους οφειλέτες τους.

Οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται, πολλοί άνθρωποι έχουν εξαθλιωθεί, έχουν μένει άνεργοι, άστεγοι, βλέπουν το μισθό τους να μετατρέπεται σε φιλοδώρημα και οι τράπεζες έρχονται να προτείνουν σήμερα γελοίες ρυθμίσεις που μειώνουν μεν το ποσό της δόσης, αυξάνουν όμως το συνολικό ποσό αποπληρωμής δύο και τρεις φορές, και όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα προσημειώσει το ακίνητο του (αν έχει).

Η ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ, (μαζί με εθελοντές), δημιούργησε ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης για τους δανειολήπτες, για να αντέξουν τις πιέσεις από τις τράπεζες! Εκεί μας έχουν φτάσει σαν κοινωνία,στην κατάθλιψη!

Το θράσσος και η αναλγησία τους δεν έχουν όρια: εκπρόσωποι τους δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι "δεν μας ενδιαφέρουν τα ακίνητα του κόσμου, τι να τα κάνουμε;"
Τότε γιατί τα παίρνετε; Γιατί ωθείτε τις επιχειρήσεις σε μαρασμό; Γιατί επιμένετε σε παράνομες πρακτικές που έχουν ήδη καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Απλούστατα γιατί κύριοι τραπεζίτες αισθάνεστε δυνατοί, ότι κανένας δεν μπορεί να σας πειράξει, και έχετε και δίκιο!
Μέσα σε αυτό το άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δεν θα βρεθεί κανείς να σας ανακόψει.
Πολλοί γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν οι τράπεζες, κανένας δεν μιλάει.
Μπορώ να μυρίσω τον φόβο τους στην ιδέα και μόνο ότι θα σας αντιπαρατεθούν στ' αλήθεια.
Αυτά λοιπόν αγαπητοί τραπεζίτες περί "εκνευρισμού" στο χωριό μου λένε ότι "τα λεν στον κλήδονα". Τα παιχνίδια είναι γνωστά, το σύστημα σάς στηρίζει και ο λαός φαίνεται να μην έχει αποκτήσει ακόμα τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να σας αποδώσει τις ευθύνες που σας αναλογούν.
Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ο καιρός γυρίσματα...

Αυτό το κείμενο γράφτηκε εν θερμώ, θα ακολουθήσουν όμως άλλα με στοιχεία και ανάλυση των παράνομων και ανήθικων πρακτικών των τραπεζών και των τραπεζιτών.

η ψείρα