Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εξαίρεση από το PSI ζητούν Ευρωπαίοι ιδιώτες επενδυτές

...σχολιάστε
Ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί μερίδα Ευρωπαίων ιδιωτών επενδυτών ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τους εξαιρέσει από το επικείμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η διαδικασία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως την Παρασκευή.


«Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαιτέρως άδικο να αντιμετωπίζονται οι ιδιώτες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο με τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς οι ιδιώτες της ΕΕ δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και συχνά οι ζημίες τους δεν εκπίπτουν από τη φορολογία τους, όπως ισχύει για τους θεσμικούς επενδυτές», δήλωσε ο Γκιγιώμ Πράς, γενικός γραμματέας της Euroshareholders, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί περίπου 30 εθνικούς ομίλους μετόχων, σε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Η Euroshareholders σας ζητά να εξαιρέσετε τους ιδιώτες ομολογιούχους από την εξαναγκαστική συμμετοχή στο κούρεμα, ή τουλάχιστον να διασφαλίσετε ότι οι ιδιώτες επενδυτές της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν τις ζημίες από τους φόρους τους», δήλωσε ο κ. Πρας.

Περίπου το 1% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών μικροεπενδυτών, είπε εκπρόσωπος του γερμανικού λόμπι μετόχων DSW, το οποίο εκπροσωπείται από την Euroshareholders.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ότι οι εγχώριοι μικροεπενδυτές θα αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο, όχι όμως στο πλαίσιο του PSI.

Πηγή: Reuters, yahoo