Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι "μυστικοί στρατοί" των ΗΠΑ προετοιμάζονται για παγκόσμιο πόλεμο

...σχολιάστε
Η «παλίρροια του πολέμου υποχωρεί» είναι μια φράση που ο Πρόεδρος Barack Obama έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον: δύο φορές μόνο σε δήλωση του κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της νέας στρατηγικής του Πενταγώνου, άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, επίσης στην ανακοίνωσή του για την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και τέλος στην ομιλία του για την Ημέρα των Βετεράνων.

Η συνεχής επανάληψη αυτής της τετριμμένης μεταφοράς έχει ως στόχο να συσκοτιστεί το αυτονόητο: ότι ο μιλιταρισμός των ΗΠΑ έχει κλιμακωθεί δραματικά κάτω από το Δημοκρατικό πρόεδρο και η παλίρροια του απειλεί να καταπιεί ολόκληρο τον πλανήτη.


Μεταξύ των τελευταίων ενδείξεων είναι μια παρασκηνιακή εκστρατεία του επικεφαλής της Διοίκησης των Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, (SOCOM). για μεγαλύτερη αυτονομία στην αποστολή ελίτ  διμοιριών δολοφόνων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ναύαρχος  William McRaven, ο οποίος ηγείται της SOCOM, επιδιώκει, σύμφωνα με τους New York Times, "μεγαλύτερη αυτονομία για να τοποθετήσει τις δυνάμεις του και τον εξοπλισμό τους όπου οι πληροφορίες και τα παγκόσμια γεγονότα δείχνουν ότι χρειάζονται περισσότερο".

Η πρόταση του ναυάρχου, σημειώνουν οι Times, "θα επιτρέψει επίσης στις ειδικές επιχειρησιακές δυνάμεις  να επεκτείνουν την παρουσία τους σε περιοχές όπου δεν έχουν επιχειρήσει σε μεγάλους αριθμούς κατά την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική."

Ο McRaven υποστηρίζει ότι «η αύξηση της ανάπτυξης των Ειδικών Επιχειρήσιακών μονάδων σε αυτές τις  περιοχές θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν πιο γρήγορα σε ένα ευρύτερο φάσμα απειλών».

Η SOCOM περιλαμβάνει ως βασική μονάδα της την Ενωμένη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ή JSOC, η οποία αποτελείται από τους Navy Seals και τους Green Berets του στρατού, και  διεξάγει ένοπλες αποστολές στο εξωτερικό. Αυτή η μονάδα γλύτωσε όλες τις περικοπές που επιβάλλονται από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Η χρηματοδότησή της αυξήθηκε, όπως ένας κορυφαίος αξιωματικός της SOCOM διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Εθνικής Άμυνας. "Επειδή εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, πρόκειται να προστατεύσουμε τις επενδύσεις στις ειδικές δυνάμεις",όπως είπε ο υποδιοικητής της SOCOM στρατηγός Heithold Bradley, στο ακροατήριο των κερδοσκόπων του πολέμου. Εκμυστηρεύτηκε ότι τα σχέδια του Πενταγώνου είναι να αυξήσει τους στρατιώτες των ειδικών επιχειρήσεων σε 70.000.


Το προσωπικό της SOCOM έχει διπλασιαστεί από το 2001 στο σημερινό αριθμό των 66.000, ενώ ο προϋπολογισμός της έχει αυξηθεί από 4,2 δισ. δολάρια στα 10,5 δισεκατομύρια.
Η ανάπτυξη της JSOC υπήρξε ακόμα πιο ραγδαία, από 1.800 στρατιώτες το 1980 σε πάνω από 25.000 σήμερα.

Οι δυνάμεις της SOCOM έχουν ήδη αναπτυχθεί σε περισσότερες από 75 χώρες, από τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Περού μέχρι τις Φιλιππίνες, την Υεμένη, τη Σομαλία και την Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες εκθέσεις, τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από το Ιράκ και η απόσυρση των δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών και πεζοναυτών από το Αφγανιστάν πρόκειται να αντισταθμιστούν από την πιο εκτεταμένη χρήση των ειδικών επιχειρησικών δυνάμεων.
Στο Ιράκ, ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα κρυφά, ενώ άλλες θα βρίσκονται ακριβώς απέναντι, στα σύνορα με το Κουβέιτ.
Στο Αφγανιστάν μια δύναμη περίπου 9.000 στρατιωτών της JSOC θα παραμείνουν ακόμη και μετά την επίσημη προθεσμία για την απόσυρση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, το 2014.

Σε αμφότερες τις χώρες, οι μονάδες της JSOC έχουν εμπλακεί σε μερικές από τις χειρότερες θηριωδίες.
Πραγματοποίησαν μαζικές δολοφονίες των αντιπάλων των δυνάμεων της ιρακινής κατοχής κατά τη διάρκεια του 2007, "επιχείρηση" που πραγματοποιήθηκε με εντολή της κυβέρνησης Μπους, και έχουν εμπλακεί σε συστηματικά βασανιστήρια κρατουμένων.

Στο Αφγανιστάν, οι μονάδες αυτές ήταν υπεύθυνες για την περίφημη σφαγή του γάμου το 2002, όταν με ένα AC-130 χτύπησαν μια γαμήλια δεξίωση και άλλους πολιτικούς στόχους, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Παραμένουν μισητοί από τον πληθυσμό για τις νυχτερινές επιδρομές τους στα σπίτια των αφγανών και τις αεροπορικές επιδρομές.

Κατά την τελευταία δεκαετία,οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν απασχολούσαν το 80 τοις εκατό των ειδικών δυνάμεων. Εάν ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο τώρα συζητούν τη εκτεταμένη χρήση τους ώστε να γίνουν μια παγκόσμια δύναμη κρούσης, είναι επειδή δεν προβλέπουν μια «υποχώρηση της παλίρροιας» του πολέμου, αλλά μάλλον μια έκρηξη του μιλιταρισμού των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει βασιστεί ακόμα πιο πολύ σε αυτές τις ελίτ στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μυστικό στρατό υπό τις διαταγές του προέδρου των ΗΠΑ και δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Η JSOC, όπως η CIA, έχει εξουσιοδοτηθεί για τη σύνταξη λιστών δολοφονίας για  φερόμενους ως τρομοκράτες και για να ξεκινήσει τις αποστολές δολοφονίας.
Σε αντίθεση με τη CIA, η JSOC δεν είναι απαραίτητο  να εξασφαλίσει μια «προεδρική άδεια»  που επιτρέπει θανατηφόρες μυστικές επιχειρήσεις, ή να υποβληθεί σε εποπτεία από το Κογκρέσο.

Η αυξανόμενη εξάρτηση από τις μεθόδους αυτές έχει διευκολυνθεί από την πλούσια ανώτερη μεσαία τάξη που έχει εναγγαλιστεί τον μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό, ενώ στο παρελθόν ταυτιζόταν με  αντιπολεμικά συναισθήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συντάκτης του περιοδικού Newsweek, Τίνα Μπράουν, η οποία έγραψε ένα αηδιαστικό κείμενο  επαινώντας τον Ομπάμα που είναι "Ο εκδικητής με την κάπα, (αναφορά στον Batman), όταν  διατάζει τη φονική μηχανή της Αμερικής". Περιέγραψε μια πρόσφατη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Σομαλία  ως "σαν να ακούω από μακριά τις χαμένες συγχωρδίες του 'Αμερική η όμορφη'" προσθέτοντας ότι "η Seal Team 6 έχει γίνει πιο ζωντανό σύμβολο της δύναμης της μεγάλης Αμερικάνικης Ιδέας, από ότι τα θετικά στατιστικά στοιχεία του ΑΕΠ ".

Όσοι είναι έτοιμοι να εκθειάζουν τα κατορθώματα των ελίτ φονικών ομάδων στο εξωτερικό σαν την ουσία της "Αμερικανικής Ιδέας" δεν θα αντιταχθούν στη χρήση παρόμοιων μεθόδων για την καταστολή κάθε πρόκλησης ενάντια στην οικονομική ελίτ στο σπίτι.

Η  ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τη βαθύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, με την απειλή του παγκόσμιου πολέμου και της δικτατορίας.
Ένας επιτυχημένος αγώνα εναντίον αυτών των απειλών μπορεί να διεξαχθεί μόνο μέσω της ανεξάρτητης πολιτικής κινητοποίηση της εργατικής τάξης ενάντια στην πηγή τους, το καπιταλιστικό σύστημα.

knowingtest