Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Ρωσία προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν!

...σχολιάστε
Η Ρωσία προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέγοντας την Τετάρτη ότι η στρατιωτική δράση θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

"Φυσικά κάθε πιθανό στρατιωτικό σενάριο κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφικό για την περιοχή και για όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων", είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Gennady Gatilov.


"Γι 'αυτό ελπίζω ότι το Ισραήλ καταλαβαίνει όλες αυτές τις συνέπειες ... και θα πρέπει επίσης να εξετάσει τις συνέπειες των δράσεων αυτών για το ίδιο το Ισραήλ",  δήλωσε ο Gatilov σε συνέντευξη Τύπου.

Τα σχόλια  του Gatilov έγιναν μετά από τις δηλώσεις του Ανώτατου ιρανού ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei την Τετάρτη ότι η πυρηνική πορεία της Τεχεράνης δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από τις διεθνείς κυρώσεις, τις δολοφονίες ή άλλες πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν.

"Με τη βοήθεια του Θεού, και χωρίς να δώσουμε σημασία στην προπαγάνδα, η πυρηνική πορεία του Ιράν θα πρέπει να συνεχίσει σταθερά και σοβαρά ... οι πιέσεις, οι κυρώσεις καιοι  δολοφονίες δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν εμπόδια που μπορούν να σταματήσουν το πυρηνικό έργο του Ιράν".

Ο Khamenei μιλούσε στην κρατική τηλεόραση λίγο μετά τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών για την κατάρρευση των συνομιλιών με το Ιράν με στόχο την  αντιμετώπιση των υποψιών ότι επιδιώκει να κατασκευάσει μυστικά, πυρηνικά όπλα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία αρνείται κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι το πρόγραμμά της για τον εμπλουτισμό ουρανίου είναι  μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.
Αλλά η άρνηση του Ιράν να περιορίσει ευαίσθητες πυρηνικές δραστηριότητες  τόσο με πολιτικούς όσο και με στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και η μυστικότητα και η άρνηση των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ, έχουν οδηγήσει σε σκληρές αμερικανικές και ευρωπαϊκές οικονομικές κυρώσεις, που στοχεύουν τώρα τις ζωτικής οικονομικής σημασίας εξαγωγές πετρελαίου του.

Αρκετοί ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά τα τελευταία δύο χρόνια, επιθέσεις για τις οποίες η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει το Ισραήλ.
Το εβραϊκό κράτος δεν έχει σχολιάσει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν έχουν αποκλείσει την προσφυγή σε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν εάν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η διπλωματία και οι κυρώσεις δεν θα το αποτρέψουν από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

pakalertpress Απόδοση η ψείρα