Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η δραματική κατάσταση των αστέγων στην Ευρώπη απασχόλησε την ΕΕ. Αντί να μιλάνε μήπως να πάνε να μοιράσουν καμιά κουβέρτα γιατί έβαλε και κρύο;

...σχολιάστε
Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Στρασβούργο τη Δευτέρα, υπάρχουν τρία εκατομμύρια άστεγοι στην ΕΕ και αρκετές εκατοντάδες από αυτούς έχουν πεθάνει κατά τον περασμένο μήνα.

Ο επίτροπος Michel Barnier τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων πρόνοιας, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αστέγων στην ΕΕ.


Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων τόνισε ότι: "Στην Ελλάδα ο Αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία 2 χρόνια.
Στην Ουγγαρία οι άστεγοι συλλαμβάνονται από την αστυνομία και απειλούνται με πρόστιμα και στη Γαλλία βλέπουμε διατάγματα που ποινικοποιούν την επαιτεία και το ψάξιμο στους κάδους απορριμμάτων.
Η επιτροπή πρέπει να εφαρμόσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τους αστέγους, άμεσα, ο σκοπός εδώ είναι ξεκάθαρος: κανείς δεν πρέπει να κοιμάται στους δρόμους πλέον..."

Απαντώντας ο Michel BARNIER τόνισε ότι συμμερίζεται τις θέσεις της Karima DELLI "ότι κάποια κράτη - μέλη φέρονται στους αστέγους σαν να είναι εγκληματίες, σε μερικά οι άστεγοι δέχονται ακόμα και επιθέσεις, και  βεβαίως θέλουμε να πιέσουμε τα κράτη-μέλη για να σταματήσει αυτή η κατάσταση".

Η ψείρα