Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η Δύση μπορεί να πλήξει το Ιράν πριν από το καλοκαίρι

...σχολιάστε

Ο ανώτατος στρατιωτικός αρχηγός της Ρωσίας Nikolai Makarov δηλώνει ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν είναι πιθανό να ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής, οι εντάσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης έχουν περιοριστεί στο πεδίο της μάχης της θερμής ρητορικής.

Ο ρώσος στρατηγός ωστόσο προβλέπει ότι είναι απλώς θέμα χρόνου πριν οι λεκτικές χειροβομβίδες μετατραπούν σε πραγματικές.


"Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης επίθεσης στην Ισλαμική Δημοκρατία",ο Νικολάι Makarov, επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

"Το Ιράν είναι ένα ευαίσθητο σημείο", σημείωσε Makarov. "Νομίζω ότι η επίθεση θα γίνει πριν από το καλοκαίρι."

Αν ο Makarov είναι σωστός στις εκτιμήσεις του, η κατάσταση στην περιοχή θα μπορούσε να φύγει γρήγορα εκτός ελέγχου.

Πράγματι, ορισμένοι προειδοποιούν ότι μια επίθεση στο Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει ένα επικίνδυνο παιχνίδι ντόμινο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ενδεχομένως ακόμη και με αποκορύφωμα έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Στην πορεία προς την κλιμάκωση της βίας, υπήρξαν μια σειρά από ανησυχητικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον του Ιράν, καθώς και της κατάρριψης ενός εξελιγμένου drone των ΗΠΑ, το οποίο το Ιράν λέει ότι καθοδήγεισαι στό το έδαφος μετά από ηλεκτρονική εισβολή στο όχημα.

Έπειτα υπάρχουν και οι μυστηριώδεις δολοφονίες.
Τον Ιανουάριο ο Mostafa Ahmadi Roshan, 31 ετών, ο οποίος επέβλεπε ένα τμήμα στη μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου του Νατάνζ, σκοτώθηκε από βόμβα σε αυτοκίνητο στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.

Ακριβώς δύο χρόνια νωρίτερα, ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, ένας ανώτερος καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σκοτώθηκε όταν μια βόμβα δεμμένη μοτοσικλέτα εξερράγη δίπλα στο αυτοκίνητο του την ώρα που ο ίδιος ήταν έτοιμος να φύγει για τη δουλειά.

Το Ιράν κατηγόρησε την ισραηλινή αντικατασκοπία για τις δολοφονίες.
Στην πιο πρόσφατη ραγδαία αύξηση των εντάσεων, το Ισραήλ, τη Δευτέρα κατηγόρησε το Ιράν ως εγκέφαλο των  επιθέσεων εναντίον των ισραηλινών πρεσβειών στην Τιφλίδα και το Νέο Δελχί.

Αυτό το παιχνίδι του οφθαλμόν αντί οφθαλμού μπορεί εύκολα να εκραγεί σε ολομέτωπη σύγκρουση, η οποία θα ήταν η χειρότερη περίπτωση όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Νοέμβριο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα προειδοποίησε ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν θα μπορούσε να έχει "απρόβλεπτες συνέπειες" στην περιοχή.

Ο Πανέτα, όπως και ο ρώσος ομόλογός του, πιστεύει ότι η απόφαση να επιτεθούν στο Ιράν μπορεί να είναι άμεση.
Ο αρθρογράφος της Washington Post, David Ignatius έγραψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Πανέτα "πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν τον Απρίλιο, Μάιο ή τον Ιούνιο, πριν το Ιράν μπει σε αυτό που οι Ισραηλινοί αποκαλούν ως "ζώνη ασυλίας", να αρχίσει δηλαδή την κατασκευή πυρηνικής βόμβας".

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, αν και η Μόσχα έχει υποστηρίξει τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Ισλαμική Δημοκρατία να συνεργαστεί με το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου εργάζεται πυρετωδώς για να προσεταιριστεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην εκστρατεία κατά του Ιράν.

Και σίγουρα δεν θα βλάψει τις ​​προσπάθειες άσκησης πίεσης του το ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Χάρη στην επιθετική φιλοσοφία που έχει αποκτήσει η παραδοσιακή συντηρητική σκέψη, ο Πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να κατηγορηθεί για "αδυναμία" σε σχέση με το Ιράν", εάν ο ίδιος προτείνει κάτι λιγότερο από πόλεμο.

Έτσι, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ρωσίας μπορεί να έχει δίκιο: ο στρατός των ΗΠΑ που έχει ήδη πολλά μέτωπα ανοιχτά  και οι σύμμαχοι του στο ΝΑΤΟ που υποφέρουν οικονομικά, μπορεί να βρεθούν αγωνίζονται σε ένα ακόμη παράλογο πόλεμο με άγνωστες συνέπειες, πολύ σύντομα.

rt Απόδοση η ψείρα