Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δίκτυο κοινωνικής προστασίας από γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς

...σχολιάστε
Στη δημιουργία ενιαίου επιστημονικού μετώπου, προχωρούν επιστημονικοί φορείς για την προστασία του κοινωνικού κράτους. Κατά τη διάρκεια συνάντησης των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννη Αδαμόπουλου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Χρήστου Σπιρτζή, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, συμφωνήθηκε το κοινό πλαίσιο δράσης των φορέων.


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε τις θέσεις τού ιατρικού κόσμου εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων γιατρών. Ποσοστό 13% του ιατρικού δυναμικού είναι άνεργοι, ενώ 25% άνεργοι υποαπασχολούμενοι, είπε ο κ. Πατούλης. «Η παραγωγικότητα του ιατρικού δυναμικού γίνεται χωρίς προγραμματισμό και το αποτέλεσμα είναι το κύμα μετανάστευσης των νέων εξειδικευμένων γιατρών στην αλλοδαπή».

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας βρίσκεται σε «επίπεδα κατάρρευσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και έκανε λόγο για προχειρότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται η συγκρότηση και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Αποφασίστηκαν από κοινού, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, επιδίωξη συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων και συμβολικές καταλήψεις των αρμόδιων υπουργείων από τις διοικήσεις των τριών φορέων.

kathimerini