Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ καλλιεργούν μαζική αντι-ιρανική υστερία. Σας θυμίζει μήπως τι γινόταν πριν τους πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανισταν και στη Λιβύη;;

...σχολιάστε
Οι αμερικανοί θεωρούν το Ιράν ως το νούμερο 1 Κακό στον πλανήτη, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Δεδομένου ότι ούτε ο αμερικανικός στρατιωτικός, ούτε οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν θα μπορούσε να χτυπήσει την Αμερική, γιατί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημιουργούν υστερία σχετικά με το Ιράν το οποίο βρίσκεται περίπου 10.000 χιλιόμετρα μακριά;


Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα,το  32 τοις εκατό των ατόμων που ρωτήθηκαν, βαθμολόγησαν το Ιράν ως το μεγαλύτερο εχθρό της Αμερικής - σε σύγκριση με μόλις 25 τοις εκατό πριν από ένα χρόνο.

Πολλοί περισσότεροι - 87 τοις εκατό - έδωσαν στην Ισλαμική Δημοκρατία αρνητική βαθμολογία, θεωρόντας τη χώρα τη χειρότερη στην έρευνα.

Δεν είναι άξιο απορίας που ο αντίκτυπος της έντονης αντι-ιρανικής ρητορικής είναι τόσο τεράστιος.
Τι πρέπει να σκεφτεί ένας μέσος αμερικανός για μια ξένη  μουσουλμανική χώρα σε μια άλλη ήπειρο, όταν του λένε σε καθημερινή βάση ότι το όνειρο των περσών είναι να ξεκινήσουν μια επίθεση στην Αμερική;

"Το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα πολύ πιο τρομακτικό τρόπο", υποστηρίζει το CNN. "Πρέπει να υποθέσουμε ότι η Χεζμπολάχ θα ήταν ο πληρεξούσιος για το Ιράν και θα μπορούσε κάλλιστα να πραγματοποιήσει την επίθεση", διευκρινίζει.

Μια υποθετική απειλή για την εθνική ασφάλεια είναι ολοένα και πιο επικίνδυνη μέρα με τη μέρα, κάνοντας τους αμερικανούς πολίτες να πιστεύουν ότι ο επόμενος στόχος του Ιράν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε αμερικανικό έδαφος.

Στη Νέα Υόρκη, την πρωτεύουσα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της πληροφορίας της Αμερικής, η συγκεκριμένη ιστορία της ιρανικής απειλής συνεχίζει να ανακυκλώνεται.
"Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Νέα Υόρκη θα μπορούσε τελικά να είναι στην λίστα των επιθέσεων του Ιράν", το Fox News εκφοβίζει.

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Chuck Schumer έγραψε μια επιστολή προς την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στα μέσα Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι το Big Apple είναι γεμάτος με Ιρανούς πράκτορες.
Επίσης αυτό το μήνα, ο διευθυντής του  τμήματος ανάλυσης πληροφοριών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης  Michael Silber, δημοσίευσε έναάρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο "Η ιρανική απειλή στη Νέα Υόρκη".

Την περασμένη εβδομάδα το Τελ Αβίβ έριξε το φταίξιμο για τις  απόπειρες επιθέσεων κατά ισραηλινών διπλωματών στην Μπανγκόκ,το Νέο Δελχί και την Τιφλίδα στις Τεχεράνη, αν και το Ιράν αρνήθηκε τη συμμετοχή του.
Ωστόσο, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης ακολούθησε τις συμβουλές των ισραηλινών συναδέλφους και αύξησε την ασφάλεια γύρω από τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ και τις συναγωγές, προσθέτοντας περισσότερη ένταση και άγχος στους πολίτες της Νέας Υόρκης.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να υπερβάλλουν για την ιρανική απειλή, καθώς οι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού λένε το αντίθετο.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας  Μυστικών Πληροφοριών  Άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Ronald Burgess,  επίσημα δηλώνει ότι  μια ιρανική επίθεση στην Αμερική είναι απίθανη, λέγοντας: "Ο οργανισμός εκτιμά ότι το Ιράν είναι απίθανο να ξεκινήσει ή να προκαλέσει σκόπιμα μια σύγκρουση" - "εκτός αν οι ΗΠΑ επιτεθούν πρώτοι", προσθέτει.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ είχαν μια πολιτική διαμάχη με το Ισραήλ για το Ιράν. Το Τελ Αβίβ απαιτεί ανοιχτά από την Ουάσιγκτον να υποστηρίξει και να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική επίθεση ενάντια στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ η διοίκηση Ομπάμα υπήρξε απρόθυμη για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, ελπίζοντας ότι οι κυρώσεις και οι ισχυρές διατυπώσεις θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

 Ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Martin Dempsey κάλεσε την ιδέα μιας αεροπορικής επιδρομής στο Ιράν "ανόητη", "αποσταθεροποιητική" και "μη συνετή."
Για την στάση του αυτή, ο Dempsey εξοστρακίστηκε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι "εξυπηρετεί τους Ιρανούς".

Όσο καταπληκτικό και αν ακούγεται, δύο Γερουσιαστές των ΗΠΑ, ο John McCain και ο Lindsey Graham, συντάχθηκαν με τον Νετανιάχου κατά της κεφαλής του δικού τους στρατού.

Η διάταξη φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν. Η Υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ  αντιτίθεται στις σκληρές ενέργειες κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ και μερικοί νομοθέτες με γνώμονα την ατζέντα τους, προφανώς γνωρίζουν καλύτερα τι είναι καλό για την Αμερική, και σμιλεύουν μια εχθρική εικόνα για το καθεστώς της Τεχεράνης.

Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση και ο αμερικανικός στρατός εξυπηρετούν τον αμερικανικό λαό, το ερώτημα είναι ποιον εξυπηρετούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, και κάποιοι πολιτικοί,  σύροντας τη χώρα τους σε ένα νέο πόλεμο.

Κοιτάζοντας πίσω στο πώς οι στρατιωτικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη άρχισαν και το ρόλος της μαζικής δημοσιότητας σε αυτές τις συγκρούσεις, η εικόνα αποκτά μια νέα προοπτική.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν στην περίπτωση του Ιράν η υστερία του "χτύπησε τους, πριν μας χτυπήσουν"  μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μεταστροφή σε σχέση με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Ας μην ξεχνάμε ότι για να κάνει κάποιος ένα  γάιδαρο να κινηθεί χρειάζεται ένα καρότο, αλλά για να κάνει κάποιος έναν ελέφαντα να τρέχει σαν τρελλός, ένα μικρό ποντίκι αρκεί. Σήμερα, φαίνεται, κάποια ποντίκια μιλούν περσικά από τις οθόνες της αμερικανικής τηλεόρασης.

rt απόδοση η ψείρα