Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ-Γεωργία συμφωνία για τον πόλεμο ενάντια στο Ιράν

...σχολιάστε
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε την χρήση του εδάφους της χώρας της Ευρασίας για την επίθεση στο Ιράν.


"Στις 30 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Γεωργιανό ομόλογό του Μιχαήλ Σαακασβίλι στο Οβάλ Γραφείο του στο Λευκό Οίκο για μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των αρχηγών κρατών, ένα τετ-α-τετ μετά από πρόσκληση της Ουάσιγκτον," έγραψε ο Rick Rozoff στην ιστοσελίδα Stop ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

Ο Rozoff, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αντιπολεμικές εργασίες από διάφορες θέσεις επί 40 χρόνια, πρόσθεσε ότι αν και οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν δημοσιοποιήθηκαν, εικάζεται ότι ο Ομπάμα κάλεσε τον "φιλόδοξο" γεωργιανό ηγέτη στην Ουάσινγκτον για να προτείνει μια "quid pro quo" (ανταλλαγή εξυπηρετήσεων).

Η συμφωνία, είπε ο δημοσιογράφος, εμπλέκει τη "χρήση του γεωργιανού εδάφους για τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν, με αντάλλαγμα οι ΗΠΑ να ασκήσουν τη μη αμελητέα επιρροή τους στη Γεωργία (με πληθυσμό μόλις 4,7 εκατομμυρίων που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αποδέκτης της αμερικανικής εξωτερικής βοήθειας) για να βοηθήσουν στην εξασφάλιση της επανεκλογής του Σαακασβίλι στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους".

Μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα, ο Σαακασβίλι συναντήθηκε επίσης με την υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, με κορυφαία μέλη  της Γερουσίας, με τον διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους και με τον υπουργό Άμυνας Λέων Πανέτα στο Πεντάγωνο.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Bacho Akhalaia ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη της αντιπροσωπείας των αμερικανικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, υποστηρίζοντας ότι οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γεωργίας  έμπαιναν σε "μια εντελώς νέα φάση".

Επιπλέον, ένα μέλος της γεωργιανής αντιπολίτευσης αποκ'αλυωε τον Ιανουάριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν την κατασκευή εγκαταστάσεων στη Γεωργία για να προετοιμάσουν το έδαφος για "μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν".

Πιο συγκεκριμμένα, ο Elizbar Javelidze  είπε ότι οι εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν στρατιωτικά νοσοκομεία, νέες αεροπορικές και ναυτικές βάσεις, και την κατασκευή "μιας αμερικανικής στρατιωτικής πόλης" στην πόλη της Λαζικά, αποτελούν ένα "αμερικανικό σχέδιο" που προορίζεται για τον πόλεμο (ενάντια στο Ιράν).

Ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας Eduard Shevardnadze, προειδοποίησε μία εβδομάδα πριν από την συνάντηση Ομπάμα-Σαακασβίλι συνάντηση ως προειδοποίηση: "Εγώ δεν αποκλείω ότι για να διατηρήσει ο πρόεδρος Σαακασβίλι την εξουσία να ενταξεί η χώρα σε μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ιράν, η οποία θα αποτελέσει καταστροφή για τη χώρα μας. "

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρόσφατα εντείνει τη ρητορική του πολέμου κατά του Ιράν για να πιέσουν τη χώρα σε σχέση με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι απειλές έρχονται μετά την αποτυχία των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι όσον αφορά την Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της.

Σε μια ομιλία του τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι "η Αμερική είναι αποφασισμένη να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και δεν θα πάρω καμία επιλογή από το τραπέζι για την επίτευξη αυτού του στόχου."

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις και τον εξοπλισμό των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο.
Το παλαιότερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Enterprise θα ενωθεί με τις δύο άλλες ομάδες κρούσης των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο μέχρι το Μάρτιο.

Επίσης, τους τελευταίους μήνες η Ουάσιγκτον αυξάνει τον οπλισμό των συμμάχων της στον Περσικό Κόλπο.

Οι στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας ακολουθούν τους ισχυρισμούς ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μπορεί να περιλαμβάνει μια στρατιωτικοποιημένη πτυχή.

Το Ιράν έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ως χώρα που έχει υπογράψει την Πυρηνική Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ως μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, έχει δικαίωμα να αναπτύξει και να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.

presstv Απόδοση η ψείρα