Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ πάνε από το κακό στο χειρότερο, σχολιάζουν οι αναλυτές - Οι αγορές ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Στις 1.530 δραχμές η ισοτιμία

...σχολιάστε
Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά χαρακτηρίζουν τα μηνύματα που έρχονται από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) οι αναλυτές, προειδοποιώντας ότι οι αγορές αναμένουν πλέον το μοιραίο... Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή.
Και καθώς ο χρόνος μετρά ασφυκτικά αντίστροφα και η πολυπόθητη συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, οι αναλυτές έχουν ήδη υπολογίσει πόσο υποτιμημένο έναντι του ευρώ θα είναι το νέο ελληνικό νόμισμα.

Η αγορά στοιχηματίζει ότι η ισοτιμία θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ = 1.530 δραχμές...
Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποιεί σειρά κρίσιμων συναντήσεων με τις ελληνικές αρχές - κι ενώ ο ένας μετά τον άλλο Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και επίτευξη συμφωνίας μέχρι την επόμενη εβδομάδα - τα σχόλια μεγάλης μερίδας αναλυτών είναι ενδεικτικά: "Οι διαπραγματεύσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Στην καλύτερη περίπτωση οι αγορές περιμένουν την υποχρεωτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η έξοδος από το ευρώ είναι πλέον πιθανή...".


bankingnews