Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εξέλιξη Αργεντινής «βλέπουν» για την Ελλάδα τα hedge fund

...σχολιάστε
Επικεφαλής Fund που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα έκανε λόγο για άτακτη χρεοκοπία της χώρας.
Στα βήματα της Αργεντινής βαδίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε επικεφαλής  hedge fund που μετέχει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό κούρεμα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο Hans Humes, επικεφαλής επενδύσεων στο hedge fund Greylock Capital Management, τόνισε ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κινείται στο δρόμο που χάραξε η Αργεντινή.


«Αυτό που συμβαίνει μου θυμίζει την Αργεντινή» τόνισε ο Humes και πρόσθεσε πως: «Αν και είχα αισιοδοξία ότι δεν πήγαιναν στο δρόμο της Αργεντινής, τελικά μου ότι η κατάσταση πηγαίνει προς τα εκεί».

Μάλιστα ο επικεφαλής του fund επιτέθηκε στους Ευρωπαίους όχι τόσο γιατί απέρριψαν το επιτόκιο 4% που πρότειναν οι ιδιώτες, αλλά γιατί δεν έχουν αντιπρόταση.

«Δεν λένε σας προτείνουμε 3,5%. Δεν έχουμε πάρει αυτό. Παίρνουμε ένα μάτσο πρωτοσέλιδα» τόνισε Humes μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο συνεδρίου.

Παράλληλα είπε ότι η μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης δεν θα κάνει τεράστια διαφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

24h