Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ανταλλαγή αρχείων μέσω δικτύου (file sharing) αναγνωρίστηκε ως θρησκεία στη Σουηδία

...σχολιάστε
Μπορεί το file sharing να αναγνωριστεί σαν θρησκεία; Στη Σουηδία μπορεί. Εν μέσω μιας παγκόσμιας διαμάχης σχετικά με την ιντερνετική πειρατεία, οι σουηδικές αρχές αναγνώρισαν επίσημα την Εκκλησία του... Αντιγραφισμού, όπως θα μπορούσαμε να ονομάσουμε σε ελεύθερη απόδωση την Church of Kopimism, η οποία ισχυρίζεται ότι το CTRL+C και το CTRL+V (συντομεύσεις για την αντιγραφή και επικόλληση) είναι ιερά σύμβολα και ότι οι πληροφορίες είναι ιερές και η αντιγραφή τους είναι ένα ιερό μυστήριο.
Η εκκλησία ιδρύθηκε από έναν φοιτητή φιλοσοφίας τον Isak Gerson, ο οποίος έχει αυτοανακυρηχθεί ως ο πνευματικός ηγέτης του κινήματος.

Σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της εκκλησίας, ανέφερε ότι οι θρησκευτικές ρίζες της εκκλησίας του πάνε πίσω στο 2010 και ότι υπάρχει μια καλά οργανωμένη κοινότητα ευρέως εξαπλωμένη.

"Για να γίνεις μέλος της κοινότητας του kopimi δεν χρειάζονται τυπικές εγγραφές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αισθανθείς την κλήση στη λατρεία του ιερότερου των ιεροτέρων: στην πληροφορία και την αντιγραφή".
σημ.: το kopimi προφέρεται "copy me".

Βασικές αρχές της εκκλησίας είναι:

Όλη η γνώση είναι ιερή.

Η έρευνα για τη γνώση είναι ιερή.

Η κυκλοφορία της γνώσης είναι ιερή.

Η πράξη της αντιγραφής είναι ιερή.

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.

Αντιγράψτε, κατεβάστε, ανεβάστε!