Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Drones παρακολουθούν πολίτες πετώντας στο δημοκρατικό ουρανό της Αμερικής

...σχολιάστε
Tα μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη, γνωστά και ως drones, που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ στις πολεμικές αποστολές και για κατασκοπευτικούς σκοπούς στο εξωτερικό, τώρα χρησιμοποιούνται και από την αμερικανική αστυνομία εντός του αμερικανικού κράτους, εγείροντας ανησυχίες στους αμερικάνους για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.


Σύμφωνα με τον συνταγματικό δικηγόρο John Whitehead από το Rutherford Institute, τα αμερικανικά αστυνομικά τμήματα έχουν άδεια να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτενώς για την επιδίωξη των καθηκόντων τους εντός των ΗΠΑ.

«Έχουν εγκριθεί 266 αιτήσεις από αστυνομικά τμήματα για να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως εναέριες συσκευές παρακολούθησης», είπε.

Τα Drones μπορεί να οπλιστούν με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών επιτήρησης όπως οι υψηλής ισχύος φακοί zoom και οι υπέρυθρες και οι υπεριώδεις απεικονίσεις.

Και εν όσο η αμερικανική κυβέρνηση πετάει με τα αδιάκριτα μάτια της στον ουρανό, οι νομοθέτες έχουν αμελήσει να δημιουργήσουν οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών πολιτών.

"Όλα αυτά είναι συνειδητά και σκόπιμα", δήλωσε ο συγγραφέας και αρθρογράφος Paul Craig Roberts "Πρόκειται για την εφαρμογή μιας μεθόδου για τον έλεγχο του πληθυσμού που μπορεί να είναι άνεργος, πεινασμένος ή πολύ θυμωμένος και νομίζω ότι η κρατική αστυνομία και οι τοπικές αρχές δεν είναι απλά στρατιωτικοποιημένες, αλλά είναι και κεντικά ελεγχόμενες".
Σύμφωνα με τον αναλυτή Gerald Celente οι Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά μετατρέπονται σε μια μεγάλη Επιχείρηση Εσωτερικής Ασφάλειας.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι τα αστυνομικά τμήματα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες εναέριας παρακολούθησης, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους" Δήλωσε ο Celente στο RT. "Λένε ότι: χρειαζόμαστε αυτή την τεχνολογία για να πατάξουμε για τα ναρκωτικά, χρειαζόμαστε τα drones γιατί υπάρχουν πολλές ληστείες σε αυτή τη γειτονιά. "

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μόνο ένα στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα,πρόκειται για ένα συγκρότημα Εσωτερικής Ασφάλειας", πρόσθεσε ο Celente.

Το 2006, η εταιρεία AeroVironment που κατασκευάζει drones, έλαβε 4.700.000 δολάρια από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη νέων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.Η νεότερη και μικρότερη εφεύρεση είναι το Hummingbird, ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο σε μέγεθος παλάμης και ζυγίζει λιγότερο από μισό κιλό.

"Μπορεί να υπάρξει μια πολύ προσοδοφόρα αγορά στις ΗΠΑ για τα drones σε αστυνομικά τμήματα που είναι ήδη στρατιωτικοποιημένα" Δήλωσε ο John Whitehead. "Η σύγχρονη αστυνομία μοιάζει με το στρατό, έτσι τώρα πρόκειται να χρησιμοποιεί και στρατιωτικό εξοπλισμό".
Μια νέα αγωγή έχει ασκηθεί εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών για καταγραφή αρχείων που αφορούν την ιδιωτική ζωή με σαφή αναφορά στην χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επί του παρόντος,η αμερικανική κοινή γνώμη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί χρησιμοποιούνται τα drone εντός των ΗΠΑ και το ποιος τα ελέγχει.

Ο Gerald Celente πρόσθεσε ότι "Σε κάθε γωνία υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα κάμερας που παρακολουθεί τι κάνετε, έτσι τώρα δεν θα τις έχουμε μόνο στο έδαφος, θα τις έχουμε και στον αέρα".
Τον Ιανουάριο η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αναμένεται να προτείνει νέους κανόνες καθιστώντας ευκολότερο για τις δυνάμεις της αστυνομίας να πετάξουν drones στο δημοκρατικό ουρανό της Αμερικής. Τα πολεμικά όπλα που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό για να κρατήσουν τις ΗΠΑ ασφαλείς τώρα θεωρούνται σοβαρή απειλή για τις ατομικές ελευθερίες των αμερικανών.

Η ψείρα με πληροφορίες από rt