Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Υπερβόμβα οι ΗΠΑ; "'Έξυπνες βόμβες" ανακοινώνει το Ιράν

...σχολιάστε
Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κατασκευή της τηλεκατευθυνόμενης οβίδας ακριβείας "Basir".
Ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Ahmad Vahidi δήλωσε ότι η "Basir",  που μεταφράζεται ως "διορατική", είναι ένα "έξυπνο" πυρομαχικό που μπορεί και αναγνωρίζει τους στόχους του και είναι αποτελεσματικό σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Ο Vahidi είπε επίσης στο Fars News ότι "μόνο πέντε χώρες στον κόσμο έχουν την ικανότητα να παράγουν πυρομαχικά τόσο υψηλής τεχνολογίας".

Ανακοίνωσε την κατασκευή νέων αναγνωριστικών αεροσκαφών και πυραύλων cruise, καθώς και άλλων όπλων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Mostafa Mohammad Najjar δήλωσε στο RT  ότι η Τεχεράνη θεωρεί την τεχνολογική πρόοδο ως τη μόνη εγγύηση για να διατηρήσει το Ιράν την εθνική του κυριαρχία.
"Το μεγάλο ιρανικό έθνος ακολουθεί την πορεία της έρευνας για νέες τεχνολογίες. Θέλει να σταθεί γερά στα πόδια του μέσα από τις δικές του δυνάμεις, και να παράγει τη δική του γνώση. Οι δυτικοί αποδοκιμάζουν την πρόοδο αυτή, και δεν θέλουν να δουν άλλα έθνη να αναπτύσσονται όπως οι ίδιοι" συμπλήρωσε.
Η συγκέντρωση δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και οικονομικές κυρώσεις με στρατηγική στόχευση την οικονομία του Ιράν έχουν αυξήσει δραματικά την ένταση στην περιοχή.
Η επιθυμία της Τεχεράνης για την προβολή της στρατιωτικής της ισχύος καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης τον Φεβρουάριο, συμπίπτει με την απειλή του πολέμου πλησιέστερα από ποτέ.