Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δημαράς: Ρίχνουν όλα τα βάρη στο λαό

...σχολιάστε
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς, κατηγορώντας την ότι επιμένει στην «ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική», ρίχνοντας όλα τα βάρη στους πολίτες.

Ο κ. Δημαράς καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει κανένα σχετικά με όσα διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των τραπεζών αναφορικά με το PSI, ενώ παόπως είπε, δεν επιμένει , στη συμμετοχή στη διαδικασία του κουρέματος και των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.


Αναφερόμενος στα εργασιακά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει περαιτέρω «δραστικές» μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα «μείωση του κατώτατου μισθού, διαγραφή του 13ου και 14ου μισθού».

«Οι μειώσεις αυτές δικαιολογούνται στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που από καμία μελέτη διεθνούς ή εθνικού οργανισμού δικαιολογείται μια τέτοια απόφαση. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι η βελτίωση της διαρθρωτικής» ανταγωνιστικότητας», παρατήρησε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ο κ. Δημαράς, επιχειρείται η περικοπή των επικουρικών συντάξεων «χωρίς να προσκομίζει ούτε μια αναλογιστική μελέτη προς τεκμηρίωση των απόψεών της».

tsantiri