Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θα γίνουμε γερμανική αποικία τελικά;

...σχολιάστε
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία στη φορολογία και τις δαπάνες σε έναν "Επίτροπο" της Ευρωζώνης σαν προϋπόθεση για να εξασφαλίσει η Ελλάδα το δεύτερο πακέτο των  € 130 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που έχουν οι Financial Times.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος Επίτροπος θα έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο στις δημοσιονομικές αποφάσεις που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, αν αυτές δεν συμφωνούν με τους στόχους που καθορίζονται από τους διεθνείς δανειστές μας. Ο επίτροπος θα διορίζεται από τους άλλους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης και θα αναλάβει την ευθύνη για την επίβλεψη "όλων των μεγάλων δαπανών» της ελληνικής κυβέρνησης.

Η προκλητική αυτή απαίτηση δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας.
 Ό,τι δεν κατάφερε μέσω πολέμων τα προηγούμενα χρόνια, τώρα προσπαθεί να το πετύχει αναίμακτα, μέσω οικονομικού ελέγχου.

Πόσο εύκολα θα μπορούσε η Ελλαδα να μετατραπεί σε γερμανική αποικία και οι έλληνες στο φθηνό εργατικό δυναμικό που θα τους υπηρετούσε κατάλληλα!
Το ερώτημα είναι τι απαντά η Ελλάδα αν όντως τίθεται τέτοια απαίτηση, όπως δηλώνουν οι Financial Times.
Το ερώτημα μπορεί να περιπλακεί, να μπουν πολλοί παράμετροι, αλλά στη βάση του είναι απλό: θα παραδώσουμε την χώρα σε ξένο έλεγχο ή θα απαντήσουμε σε μια τέτοια εκβιαστική απαίτηση όπως της αρμόζει;